Razočarani vaterpolisti: Očito nismo bili pravi kada smo trebali biti

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.01.16. | 11:47

Hrvatski vaterpolisti neće igrati u polufinalu Europskog prvenstva u Beogradu kako se priželjkivalo, već za plasman od petog do osmog mjesta na kontinentalnoj smotri.

Izabranici Ivice Tucka jučer su u četvrtfinalu izgubili od Mađarske s 8:5. Nije to bila dobra predstava niti za jednu, niti za drugu momčad, ali lošija je ipak bila Hrvatska. Zašto? Odgovor je pokušao dati izbornik.

'Barakude' bez polufinale - Mađarska kaznila našu bezidejnost u napadu

Odigrali smo loše. Drugi put zaredom od njihovog vratara radimo svjetskog junaka. I da je to prvi put još bi bilo ok, ali nije prvi put. Protiv Srbije tri takva gola, protiv Njemačke gol. Mi iskrvarimo za svaki naš gol, dok primamo lakoćom golove suparnika. Ili se spušta ruka ili se pliva u kontru, a ne gleda suparnik ili gol primamo u posljednjoj sekundi napada s igračem više“, rezimirao je Tucak nakon utakmice, pišu Sportske novosti.

Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu pobijedila Francusku, Maltu i Nizozemsku, ali je 'pala' protiv reprezentacija kojima je trebala pružiti daleko bolji otpor.

Vjerojatno u tom trenutku nemamo ono nešto za preskočiti taj najvažniji korak. Ova utakmica je bila daleko bitnija od one protiv Srbije. I psihološki, igrački, rezultatski, a tu nismo mogli preskočiti. Očigledno nismo bili pravi“, zaključio je Tucak.

I mi bi se složili, a zadovoljan nije nikako mogao biti niti naš najbolji igrač Sandro Sukno, koji je u najgorem trenutku odigrao najlošiju utakmicu.

Sigurno da nisam zadovoljan svojom igrom, a sad, jesam li trebao preuzeti više odgovornosti? Nije baš bilo ni prostora, a opet znam da se puno očekuje od mene. Nisam bio na razini, ali nije ni Sandro ni izgubio, ni pobijedio, već je Hrvatska ispala. To je najgore za nas. Nije neka tragedija, ali nismo uspjeli pokazati više“.

Luka Lončar je priznao neminovno.

Niti u drugoj 'pravoj' utakmici nismo bili pravi. Nismo onda ni zaslužili prolaz. Vrijedimo mi više, to je sigurno, ali svatko treba analizirati sebe, vratiti se u pravu formu. Ja mogu reći za sebe, nisam bio u pravoj formi. Na ovoj utakmici, na cijelom turniru. Mislim da nismo bili pravi na cijelom turniru. Ne može se gledati ni Francuska, ni Malta, ni Nizozemska. Pa, nisu to prave utakmice za nas. Gledajući one prave utakmice, igrali smo dvije i obje izgubili“.

Hrvatska tako neće igrati za medalju, nego joj ostaje utješna borba za plasman od petog do osmog mjesta. Prva utakmica je sutra od 18:45 protiv Italije.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Luka LončarSandro SuknoIvica TucakEuropsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacijaOstali sportovivaterpolo

Ostale Vijesti