Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Povratak legende: Tucak dobio veliko pojačanje za EP i SP

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 18:55

Sjajne vijesti

Svijet vaterpola zapao je u sulud ritam, barem što se tiče reprezentativnog vaterpola.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, u siječnju nas očekuje Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, već u veljači slijedi svjetska smotra u Dohi, a za 12 najboljih reprezentacija mjesta će biti i na Olimpijskim igrama u Parizu. U prijevodu, tri najveća svjetska natjecanja u nešto više od pola godine. Tko god je kreirao ovakav nehuman raspored, definitivno nije vodio računa o zdravlju igrača.

Kada je već odlučeno da će biti ovakav raspored, izbornicima će dobro doći svi dostupni kvalitetni igrači. I upravo nam u svjetlu ovog problema stižu sjajne vijesti iz hrvatske reprezentacije. Naime, izbornik Ivica Tucak potvrdio je za Sportske novosti da se sjajni centar Luka Lončar vraća u reprezentaciju već za EP u Zagrebu i Dubrovniku, dok se za OI u Parizu, ako se na njih plasiramo, planira povratak Mara Jokovića.

Tucak će uskoro objaviti popis kandidata za EP.

"Nemam nekih velikih iznenađenja osim što mogu odmah najaviti da ćemo vratiti Luku Lončara u reprezentaciju. Razgovarali smo, on je željan suradnje, vratiti se, mislim da nam može pomoći. To je novost. Jasno, u odnosnu na SP u Fukuoku to je svakako povratak Fatovića, što je jako velik dobitak. U Japanu ga nismo imali zbog ozljede, a vratio se odlično, tako i igra", rekao je za Sportske novosti, a usput i dodao:

"Postigli smo dogovor da se Joković stavi na raspolaganje za OI u Parizu za koje ćemo se vjerujem plasirati. Eventualno čak za SP u Dohi, ali to smo ostavili otvorenim još. Prvotni je plan stvarno bio da se on dobro odmori, "preskoči" EP. No, kontaktirat ću ga opet s obzirom na novonastale okolnosti, budući da će se EP igrati u Hrvatskoj, da je to nešto ipak posebno."

Podsjetimo, Joković i Lončar bili su među petoricom igrača koji su nakon OI u Tokiju završili reprezentativnu karijeru zajedno s Bušljom, Obradovićem i Garcijom. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatski vaterpolski savezHrvatska vaterpolska reprezentacijaLuka Lončar

Ostale Vijesti