REUTERS/Tyrone
REUTERS/Tyrone

Pobjede domaćina u Davis cupu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 08:02

Plasman na završnicu u Malagi od 19. do 24. studenoga osigurat će prve dvije reprezentacije iz svih skupina.

Domaćini ovotjednih natjecanja po skupinama Svjetske skupine Davis Cupa, tenisači Velike Britanije, Španjolske i Italije, upisali su pobjede u svojim prvim nastupima u srijedu, sve su tri reprezentacije povele s nedostižnih 2-0 već nakon pojedinačnih dvoboja protiv Finske, Češke i Brazila.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U skupini D koja se održava u Manchesteru Britancima su pobjedu protiv Finaca osigurali Daniel Evans i Billy Harris. Evans je u prvom dvoboju svladao Eera Vasu sa 7-6 (3), 6-2, dok je potom Harris sa 6-4, 7-6 (4) bio bolji od Otta Virtanena. U utorak je pobjednički u ovoj skupini krenula i Kanada koja je sa 2-1 svladala Argentinu.

Španjolsku su do pobjede protiv Češke u Valenciji doveli Roberto Bautista i Carlos Alcaraz. Bautista je 7-6 (1), 6-4 nadigrao Jirija Lehečku, dok je Tomaš Machač predao dvoboj Alcarazu nakon što je prvi set pripao češkom igraču sa 7-6 (3), a drugi španjolskom sa 6-1. U toj je skupini u utorak Australija svladala Francusku sa 2-1.

U skupini A, koja se igra u Bologni, Italiju su do pbojede protiv Brazila doveli Matteo Berrettini i Matteo Arnaldi. Berrettini je sa 6-1, 7-6 (5) bio bolji od Joaoa Fonsece, dok je Arnaldi nakon velike borbe svladao Thiaga Monteira sa 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5). U utorak je u ovoj skupini Belgija sa svladala Nizozemsku. 

Ranije u srijedu u skupini C u Zhuhaiju su SAD s maksimalnih 3-0 nadigrali reprezentaciju Čilea. Američki tenisači pobjedu su osigurali već nakon pojedinačnih mečeva, makar su oba susreta bila tijesna i odlučena su u tie-breaku trećeg seta. Prvo je Reilly Opelka nadigrao Cristiana Garina sa 6-3, 4-6, 7-6(3), a potom je Brandon Nakashima bio bolji od Alejandra Tabila sa 7-6(5), 2-6, 7-6(3). Uvjerljivu pobjedu Amerikanaca zaokružili su Austin Krajicek i Rajeev Ram koji su sa 4-6, 6-4, 7-6(4) svladali čileanski par Marcelo Barrios i Matias Soto. Ranije u ovoj skupini do prve pobjede su stigli njemački tenisači koji su s uvjerljivih 3-0 nadigrali Slovačku.

Plasman na završnicu u Malagi od 19. do 24. studenoga osigurat će prve dvije reprezentacije iz svih skupina.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Davis Cup

Ostale Vijesti