Odbojkašice uvjerljivo do treće pobjede u Australiji i prvog mjesta!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 05.06.16. | 11:45

Hrvatske odbojkašice na sjajan su način zaključile turnir iz serije World Grand Prix u australskom Bendigu.

Izabranice Miroslava Aksentijevića su u posljednjem trećem nastupu svladale domaćina Australiju s 3:0 u setovima - 25:19, 25:17, 25:12 i tako turneju po Australiji zaključile impresivnim rezultatom - ukupno su pobijedile u čak sedam utakmica, objavio je Hrvatski odbojkaški savez.

Naše su odbojkašice dobile sve tri službene utakmice u skupini protiv Kube, Kolumbije i Australije, a u prijateljskim mečevima dvaput su bile bolje od Australije te po jednom protiv reprezentacije Novog Zelanda i University of New Mexico. Izgubile su samo dva seta: jedan protiv Kube i jedan, u prijateljskom meču, protiv Australije.

Izbornik Aksentijević dao je protiv Australije priliku svim igračicama i Hrvatska tako s maksimalnih devet bodova odlazi u Peru kao pobjednica na drugi dio natjecanja.

Hrvatska je prva s devet bodova, Kuba je pobjedom protiv Kolumbije zadnji dan osigurala drugo mjesto i šest bodova, Kolumbija je treća s tri boda, a posljednja je Australija bez bodova.

U drugom krugu World Grand Prixa protivnice našim djevojkama bit će Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua, a s obzirom da dolaze s devet osvojenih poena bit će im dovoljna još jedna pobjeda iz ta tri susreta za osiguravanje nastupa na Final Fouru World Grand Prixa u Kazahstanu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijaOdbojka

Ostale Vijesti