Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Nikad jači 'mercato' u Hrvatskoj, aktualni prvak vratio sjajan šuterski tandem

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 14:00

Zvučni transferi nižu se jedan za drugim

Hrvatska klupska vaterpolska scena doživljava ozbiljne promjene u zadnje vrijeme. Uz konstantno jak dubrovački Jug AO, posljednje tri sezone splitski Jadran afirmirao se kao vodeća snaga domaćeg vaterpola i dvostruki uzastopni prvak države. Uz to, svjedočimo rastu Primorja i Solarisa, ponajprije zbog sjajnog rada u omladinskom pogonu koji je iznjedrio brojne igrače za seniorski sastav.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šlag na tortu povratak je jake Mladosti. Zagrebački div konačno se probudio nakon tri košmarne sezone u kojima su bili topovsko meso Jadranu i Jugu. Mladost je napravila tektonski poremećaj na tržnici transfera kada je prije nešto manje od dva tjedna objavila dovođenje čak 10 novih igrača, od čega gotovo pola hrvatske reprezentacije, aktualnih svjetskih prvaka i europskih doprvaka.

Bilo je jasno kako na Zvončacu i Gružu neće skrštenih ruku gledati kako velikan sa Save slaže 'dream team', tako da su i oni krenuli u akciju. Jug je Mladostašima odgovorio dovođenjem Branimira Hercega, najboljeg igrača Zagrepčana u prošloj sezoni, čime su im servirali mini osvetu za dovođenje Franka Lazića.

Što se Jadrana tiče, uzdrmali su transfer scenu potpisivanjem najboljeg svjetskog vratara - Marka Bijača. Uz to, ugovor su produžili Jerko Marinić Kragić i Loren Fatović, dva najbolja pojedinca iz uspješne prošle sezone. Naravno, tu nije kraj potezima uprave splitskog kluba, a dva najnovija pojačanja ujedno su i povratnici u klub. Paraf na suradnju s Jadranom stavili su Ivan Domagoj Zović (27) i Marin Tomasović (22), tandem šutera koji je već nosio klupsku kapicu.

Zović je proteklu sezonu proveo u Barceloneti i okrunio se naslovom u Španjolskoj, a u Jadranu će pokriti rupu na desnoj strani nastalu odlascima Konstantina Harkova i Đure Radovića. Tomasović stiže iz njemačkog Spandaua, s kojim je poražen u finalu njemačkog prvenstva od Hannovera. Ovaj 22-godišnji Omišanin sa 16 godina stigao je u Jug iz Mornara, zadržao se četiri godine, potom po jednu sezonu odradio u Jadranu i Spandauu, a sada se odlučio na povratak u domovinu i bit će snažna karika u napadu Jadrana.

S obzirom na to da je već šest igrača napustilo Jadran, uskoro očekujemo još neke nove potpise na Zvončacu. Zasad su krenuli jako, u stilu odgovorivši na zagrebačku ofenzivu na mercato. Sve skupa, nikad burnije transfer ljeto u hrvatskom vaterpolu. A tek smo zagazili u drugi dio lipnja...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloVK Jadran SplitIvan Domagoj ZovićMarin Tomasović

Ostale Vijesti