David Damnjanovic/PIXSELL
David Damnjanovic/PIXSELL

Detonacija transfera na Savi, Mladost dovela pola hrvatske reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.06.24. | 20:11

U klub je stigla financijska injekcija od Grada Zagreba i to je rezultiralo potpisivanjem 10 novih igrača

Posrnuli velikan hrvatskog i europskog vaterpola - zagrebačka Mladost - posljednjih godina proživljava najteže trenutke u svojoj povijesti. Postali su potpuno neravnopravni u domaćem prvenstvu u bitkama protiv Jadrana i Juga, no od sljedeće sezone to bi se trebalo promijeniti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, na bazeni Mladosti uz Savu prijelazni rok započeo je netom nakon završetka sezone i u Mladost su se vratili redom - Luka Bukić, Ivan Marcelić, Matias Biljaka, Josip Vrlić i Konstantin Harkov (svi su stigli iz splitskog Jadrana), Franko Lazić (iz Juga AO), Ante Vukičević (iz Marseillea), Ivan Buljubašić i Mislav Vrlić (iz Triestea), te Andrija Bašić (iz Waspo 98 Hannovera).

U prijevodu, u Zagreb je stiglo pola hrvatske reprezentacije jer su svi navedeni, izuzev Buljubašića i Mislava Vrlića na popisu kandidata za Olimpijske igre u Parizu, a velika većina će i biti na avionu za Pariz.

"Pojavom pandemije, te rezanjem financijskih stavki za sport u gradu, nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske, uprava kluba je bila primorana značajno rezati proračun, te se to naravno osjetilo i na rezultatima", pojašnjava Milorad Damjanić, predsjednik Stručnog savjeta Mladosti i dodaje:

"Protekle tri godine su bile iznimno zahtjevne jer se pokušalo zadržati Mladost pri vrhu hrvatskog vaterpola, ali su se paralelno i vraćali dugovi nastali zbog umanjenih prihoda u doba pandemije, zatim potresa i ostalih nedaća. Ovdje se želim zahvaliti svim igračima koji su strpljivo čekali naplatu svojih dugovanja, ali i igračima koji su u ove tri godine dali najbolje od sebe za naš klub. Veseli nas povratak naših trofejnih igrača, ali isto tako i orijentacija kluba je vratiti upravo naše zagrebačke dečke. Ono što je uvijek krasilo Mladost je jak stručni stožer, te ovom prigodom našem treneru Damiru Vinceku i njegovim suradnicima želim puno sreće u nadolazećoj sezoni."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Predsjednik HAVK Mladosti, dr. Mladen Miškulin je izjavio:

"Mladost je nakon sjajnih sezona 2019., 2020. i 2021. kada smo osvojili pet trofeja, nakon tri godine zatišja, ponovo spremna za borbu s iznimno jakim Jadranom i Jugom, ali i najboljim europskim momčadima. Prilika je pohvaliti i sjajan potez Grada Zagreba i gradonačelnika Tomaševića za značajno povećanje sredstava predviđenih za klubove gradskog značaja, što realno i jest u temeljima stvaranja ponovo jake Mladosti. Također, napravljen je iskorak i u segmentu proračuna Sportskog saveza Grada Zagreba, što je jednako važno za razvoj ukupnog zagrebačkog sporta", rekao je predsjednik Miškulin.

Što se novih pojačanja tiče, Bukić, Marcelić, Vukičević, Lazić i Biljaka ponikli su u Mladosti, Harkov je u klubu igrao od 2018. do 2021. i svojim igrama upravo među Žapcima je stekao i poziv za naturalizaciju i igranje u hrvatskoj reprezentaciji. Ivan Buljubašić je kao igrač sazrio i postao olimpijski pobjednik i europski prvak u Mladosti, dok su za Mladost također nastupali i osvajali trofeje braća Vrlić i Andrija Bašić.

U svakom slučaju, očekuje nas spektakularna sezona u domaćem vaterpolu. Mladost i Jadran imat će visoke proračune i dovode ozbiljna pojačanja, a tu je i uvijek prisutni Jug sa svojom izuzetno kvalitetnom školom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloregionalna liga vaterpoloJadranska liga vaterpoloHAVK MladostVK MladostKonstantin HarkovIvan MarcelićJosip VrlićLuka Bukić

Ostale Vijesti