Josip Regovic/PIXSELL
Josip Regovic/PIXSELL

Na krilima sjajnog Sekulića Olmissum nadigrao Square, jedna pobjeda dijeli ih od finala

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 22:16

Martinović je zabio autogol s kojim je domaćin poveo 4-0, da bi onda u završnici zabio počasni pogodak za goste

U prvom susretu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske Olmissum je na svom Ribnjaku slavio protiv Squarea rezultatom 4-1 i tako poveo u seriji do dvije pobjede. U čvrstoj utakmici “zeleno-plavi” su bili svježiji, što se i vidjelo na parketu, jer su gosti bili poprilično rezervirani, što je donekle i razumljivo nakon iscrpljujuće četvrtfinalne serije protiv Crnice. Omišani su pak odigrali na visokom nivou, pogotovo u obrani, ostvarivši značajnu pobjedu koja ih dovodi na prag finala.

Prvo što bilježimo na žalost je neugodan sudar Sekulića i Primića, gdje je gostujući vratar izvukao deblji kraj, zbog čega je na 2-3 minute mjesto među vratnicama prepustio Jurišiću. Nedugo zatim bilježimo prvu veliku priliku u današnjem susretu. Sekulić je primio loptu na poziciji pivota s desne strane, odigrao u sredinu za natrčalog Kusturu koji neometan s vrha kaznenog prostora ne uspijeva savladati Jurišića. Sredinom poluvremena bilježimo prvi udarac gostiju prema golu “zeleno-plavih”. Turk je vrlo dobro pucao s 10-ak metara, a Čizmić upisuje dobru obranu. Nedugo zatim Omišani dolaze do prednosti. Čizmić je dugom loptom proigrao Pavića koji je izmaknuo pažnji Cvjetkovića, primio loptu na prsi i zabio s vrha kaznenog prostora savladao Primića za 1-0. U 13. minuti bilježimo još jedan vrlo dobar udarac Turka s distance i novu obranu Čizmića. Dvije minute kasnije Kuraja gubi loptu kao zadnji igrač, a Hrkač s lijeve strane izlazi sam pred Čizmića, obilazi ga, no pogađa mrežu s vanjske strane. I kad se već činilo da će Omišani na odmor otići s minimalnom prednošću, u samoj završnici prvog poluvremena još se jednom trese mreža gostiju iz Dubrovnika. Sekulić je primio loptu na poziciji pivota s lijeve strane, poprilično se lako oslobodio Hrkaća i sjajno sa 7-8 metara “probušio” Jurišića za velikih 2-0 Olmissuma nakon prvih 20 minuta.

U nastavku prvu priliku bilježimo u 23. minuti kada Hrstić osvaja loptu u protivničkoj polovici, no njegov udarac sa 8-9 metara Primić brani nogom. U 26. minuti Totošković je s 10-ak metara iz voleja nakon kornera vrlo dobro puca, no lopta je prohujala tik uz vratnicu. U završnih 10 minuta gosti ulaze s Totoškovićem u ulozi golmana-igrača, no vrlo brzo Olmissum dolazi do povećanja prednosti. Kuraja je s desne strane lijepo proigrao na suprotnoj strani Kusturu koji zabija za velikih 3-0. Nedugo zatim još se jednom trese mreža gostiju, ovoga puta na pomalo bizaran način. Perišić je iz kornera s lijeve strane ubacio na suprotnu stranu, a Marinović u pokušaju da glavom vrati loptu svom vrataru lobuje Primića za 4-0. U pokušaju da dođu barem do počasnog zgoditka gosti i dalje igraju s golmanom-igračem, a do zgoditka dolaze minutu prije kraja kada Totošković s desne strane odigrava povratnu loptu za Marinovića koji sa 7-8 metara preciznim prizemnim udarcem pogađa suprotni kut vratara Čizmića za konačnih 4-1. Omišani su tako ostvarili pobjedu koja ih dovodi na prag finala, dok za Dubrovčane ostaje nada da uz pobjedu u Gospinom polju mogu u majstorici na Ribnjaku ostvariti pobjedu kojom bi osigurali plasman u finale.

OLMISSUM – SQUARE 4-1

STRIJELCI: 1:0 Pavić (11′), 2:0 Sekulić (20′), 3:0 Kustura (33′), 4:0 ag-Marinović (33′), 4:1 Marinović (39′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Olmissum 9 (4+5); Square 8 (5+3)

ŽUTI KARTONI: Perišić (2′), Kustura (22′) (OLMISSUM), Džanković (14′), Noković (27′), Duvančić (27′), Jurišić (30′) (SQUARE)

OLMISSUM: Nikola Čizmić, Duje Kustura, Jakov Hrstić, Nikola Pavić, Josip Jurlina, Marko Kuraja, Antonio Juretić, Stjepan Perišić, Josip Kolobarić, Matheus Batisat Moura, Valerije Jurić, Rodrigo Galvao Da Silva, Antonio Sekulić, Josip Bilandžić, trener: Marko Mladin

SQUARE: Zoran Primić, Antonio Noković, Matej Perović, Luka Tešija, Denis Totošković, Hrvoje Cvjetković, Maro Đuraš, Haron Džanković, Gordan Duvančić, Teo Turk, Mirko Hrkač, Mateo Kljunak, Dario Marinović, Lujo Jurišić, trener: Antun Bačić


(Preuzeto s CroFutsal)


Tagovi

MNK SquareMNK OlmissumOlmissumFutsalfutsal prvenstvo Hrvatske

Ostale Vijesti