HAVK Mladost
HAVK Mladost

Mladost je opet u modi: Doveli pola hrvatske reprezentacije i najavili europski trofej

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.09.24. | 09:20

Nakon nekoliko teških sezona, Žapci će se opet boriti za trofeje

U Žapcu, omiljenom kafiću mladostaša, mjestu na kojem desetljećima već proslavljaju svoje trofeje, u utorak navečer svečano je predstavljena momčad HAVK Mladosti za nadolazeću sezonu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, posrnuli velikan hrvatskog i europskog vaterpola, posljednjih godina proživljavao je najteže trenutke u svojoj povijesti. Postali su potpuno neravnopravni u domaćem prvenstvu u bitkama protiv Jadrana i Juga, no od ove sezone to bi se trebalo promijeniti.

Naime, na bazenu uz Savu odrađen je spektakularan prijelazni rok i u Mladost su se vratili redom - Luka Bukić, Ivan Marcelić, Matias Biljaka, Josip Vrlić i Konstantin Harkov (svi su stigli iz splitskog Jadrana), Franko Lazić (iz Juga AO), Ante Vukičević (iz Marseillea), Ivan Buljubašić i Mislav Vrlić (iz Triestea), te Andrija Bašić (iz Waspo 98 Hannovera).

U prijevodu, u Zagreb je stiglo pola hrvatske reprezentacije jer su svi navedeni, izuzev Buljubašića i Mislava Vrlića bili na popisu kandidata za Olimpijske igre u Parizu, a petorica su bila na avionu za Pariz.

"Prije tri godine, na početku mojeg predsjedničkog mandata, spomenuli smo da nakon konsolidacije kluba, želimo u godini 80. obljetnice kluba, dakle 2026. napasti euro-trofej. Ovo je korak u tom smjeru", rekao je dr. Mladen Miškulin, predsjednik Mladosti na svečanom predstavljanju momčadi za sljedeću sezonu.

Trener koji će voditi ovaj skup zvijezda je dakako Damir Vincek koji je izjavio.

"Okupili smo iznimno jaku momčad. Jasno, neće možda odmah i iz prve sve izgledati idealno jer je početak sezone, iako ćemo morati snažno ‘zapeti’ već od ovog petka kada počinje iznimno jaki kvalifikacijski turnir za plasman u Ligu prvaka gdje će se četiri sastava, Vouliagmeni, BVSC, domaći Radnički i mi boriti za prvo mjesto jer samo ono vodi dalje, u Ligu prvaka."

Žapci imaju i novog kapetana, a to je jedan od hrvatskih reprezentativaca, Ante Vukičević.

"Rođen sam i odrastao u ovom gradu, Mladost je moj matični klub, tako da mi je neopisiva radost što sam ponovo ovdje. Ujedno, zahvaljujem i Gradu Zagrebu koji je prepoznao vrijednost koju mi možemo dati. Mislim da je Zagrebu i potrebna jaka momčad, velika Mladost."

Rečenica koja sasvim sigurno može stajati i uz još dvojicu povratnika, bivši kapetani Mladosti.

"Kad sam odlazio, rekao sam da mi to nije bio plan, ali tada su bile takve okolnosti, klub u nezavidnom položaju u ono doba. Mi svi koji smo došli, vratili se, sada smo u nekako najboljim igračkim godinama. Donijeti odluku o povratku nije bilo teško. Dapače, s nestrpljenjem smo čekali da se svi okupimo i sada smo tu", rekao je vratar Ivan Marcelić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Mladostaši već danas putuju u Kragujevac u kojem u petak navečer kreću u lov na Ligu prvaka.

Momčad HAVK Mladosti za sezonu 2024./25.

1. Ivan Marcelić

2. Andrija Bašić

3. Domagoj Jajčinović

4. Ivan Buljubašić

5. Mislav Vrlić

6. Matias Biljaka

7. Luka Bukić

8. Franko Lazić

9. Jan Bušić

10. Josip Vrlić

11. Ante Vukičević

12. Konstantin Harkov

13. Eugen Sunara

14. Toni Bušić

Na raspolaganju treneru Vinceku su i mladići koji su s hrvatskom vrstom nedavno osvojili naslov prvaka Europe do 19 godina u Burgasu; treći vratar kluba Jakov Ćosić, ljevak Dominik Obuljen i branič Amar Fajković.

Stručni stožer:

Damir Vincek, trener

Hrvoje Hrestak, pomoćni trener

Frano Vićan, pomoćni trener i trener vratara

Damir Luketić, fizioterapeut

Raspored utakmica u Kragujevcu:

– petak, 13. rujna: Vouliagmeni – Mladost (18.00)

– subota, 14. rujna: Mladost – BVSC (18.00)

– nedjelja, 15. rujna: Radnički – Mladost (20.00)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloHAVK MladostMladostVK Mladost

Ostale Vijesti