Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Milanović: „Povratak u Zagreb je emotivan, a ciljevi su uvijek veliki“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 11:45

Trofejni srpski stručnjak proveo je u Mladosti dio igračke karijere

Igor Milanović, legendarni vaterpolski reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, prije nekoliko dana ustoličen je kao novi trener zagrebačke Mladosti. Za Milanovića je to povratak u Mladost gdje je proveo kratki dio igračke karijere. Iz Partizana je prešao u Mladost gdje je igrao od 1989. do 1991. godine. Kao trener je radio u Partizanu, Pro Reccu, Galatasarayju, Crvenoj zvezdi, Novom Beogradu, a posljednji je posao obavljao u Olympiacosu tijekom 2022. i 2023. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Milanović je jučer prisustvovao utakmici Mladosti i Pro Recca u Eurokupu, a nakon dvoboja u kojem je hrvatska momčad poražena, u razgovoru za HRT opisao je povratak u Mladost.

"Sigurno je emotivno, pogotovo kad sam pogledao snimku iz tih vremena, kad smo osvojili Ligu prvaka. Daje mi motivacija ta pauza koju sam imao, a tijekom koje sam imao vremana sagledati sve aspekta ovog nivoa najkvalitetnijeg vaterpola u koji se sada vraćam", rekao je Milanović.

Klub je uoči sezone doveo pola hrvatske reprezentacije, samim time su i ambicije porasle.

"Ciljevi, ono što sam ja razgovarao s upravom kluba i predsjednikom, su uvijek veliki. Možda u disproporciji sa trenutno zateknutim stanjem, ali ja vjerujem u ovu ekipu."

Mladost ove godine u Europi igra Eurokup, dok će u hrvatskom prvenstvu biti konkurentnija nego prethodnih sezona te će probati doći do trećeg naslova u zadnjih 20 godina.

"Vjerovat ću ovoj ekipi i potrudit ću se maksimalno, od osmišljanja i fizijonomije igre do popravljanja obrane, što smo vidjeli da na tome treba raditi. Imat ćemo na čemu raditi, ali ovaj stisnuti kalendar je zaista neobičan. Potrudit ću se da malo i svojom kreativnošću, donesem taj neki opuštajući i zabavni duh", zaključio je Milanović za HRT.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

vaterpoloIgor MilanovićHAVK MladostMladostVK Mladost

Ostale Vijesti