Marko Prpic/Pixsell
Marko Prpic/Pixsell

Jug uzvratio udarac i potpisao najboljeg igrača zagrebačke Mladosti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 19:00

Veliko pojačanje za viceprvaka Hrvatske

Ljetna transfer tržnica u hrvatskom će vaterpolu biti nikad jača i uzbudljivija. Imali smo u prethodnih 15-ak godina pregršt vrlo jakih klubova, čak i po dva kluba na Final Fouru Lige prvaka u istoj sezoni, ali malo se kada dogodilo da imamo tri momčadi koje toliko aktivno rade na ljetnom remontu sastava.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mladost, Jadran i Jug kao da se utrkuju tko će potpisati zvučnija pojačanja, a taj proces u konačnici može donijeti puno dobrih stvari hrvatskom vaterpolu.

Nakon što je posrnuli zagrebački velikan, sedmerostruki prvak Europe, prije nekoliko dana objavio potpis 10 velikih pojačanja i poput Feniksa se izdignuo iz pepela vaterpolske prosječnosti, u kojem je tavorio posljednjih godina, nije trebalo dugo čekati na odgovor konkurencije. Jadran je potpisao najboljeg vratara svijeta - Marka Bijača, dok je Jug objavio dva važna potpisa na svojim službenim kanalima.

Novi ugovor potpisao je Rino Burić, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista, dok su Jugaši na poziciju centra doveli veliko pojačanje - Branimira Hercega iz Mladosti. Ovaj 24-godišnjak s šireg je reprezentativnog popisa, a protekle je sezone bio najbolji pojedinac kluba sa Save.

Herceg je potpisao dvogodišnju vjernost klubu iz Gruža, a napomenimo kako se radi o centru koji je velika perspektiva hrvatskog vaterpola. Nakon Olimpijskih igara u Parizu, upravo bi na ovoj poziciji Barakude trebale doživjeti temeljito 'presvlačenje' jer su prve tri opcije - Josip Vrlić, Luka Lončar i Ivan Krapić - svi redom zagazili u pozne igračke godine, pri čemu je Krapić s 35 godina najmlađi od terceta.

Upravo bi Herceg nakon Pariza trebao biti jedan od predvodnika novog vala hrvatske centarske škole, po kojoj smo oduvijek bili prepoznatljivi i koja je, kroz protekla desetljeća, redovito izbacivala najveće svjetske klase na poziciji sidruna.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloHAVK MladostVK MladostJug AOJug

Ostale Vijesti