Crni Španjolci: Barakude ponovno poražene u triler polufinalu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 18:59

Nismo uspjeli osvetiti lanjski poraz sa svjetske smotre.

Reprezentacija Španjolske postaje crna mačka za momčad Ivice Tucka. Hrvatska vaterpolska reprezentacija ponovno je u polufinalu, ovog puta Europskog prvenstva, poražena od Španjolaca. Ponovno smo ispali iz borbe za zlato od istih protivnika, nakon što su nas i lani na Svjetskom prvenstvu proazili isti protivnici. Ponovno je u pitanju bio samo gol razlike, a konačni rezultat bio je 9-8 za Španjolce.

Počelo je jako čvrsto s obje strane, obrane su izgledale jako dobro, a Hrvatska je na krilima odličnog vratara Bijača odolijevala napadima Španjolaca. Dobru igru Bijača ispratili su njegovi suigrači u napadu, a prvi gol na utakmici zabija Macan.

Nervozna igra u napadu obje momčadi utjecala je na tek jedan zgoditak u prvoj dionici, ali zato su se vaterpolisti raspucali u drugoj četvrtini. Obrana Barakuda krenula je pucati po šavovima, a više ni Bijač nije mogao braniti.

Španjolci su do kraja prvog poluvremena utrpali četiri komada, a najviše problema radio nam je Perrone, poglavito kada nismo bili koncentrirani u obrani nakon dobrih napada. U tom dijelu igre, za Hrvatsku su strijelci bili Andro Bušlje, Luka Bukić i imenjak mu Lončar koji je postigao posljednji gol u poluvremenu za 4-4. Fatović i Vukiočević su bili izrazito neefikasni danas, ali zato su drugi preuzeli dio odgovornosti.

U nastavku smo gledali istu utakmicu – al pari igra, nervozne napade i dobre obrane vratara, iako u manjem obujmu nego u prve dvije dionice. Španjolci su u dva navrata imali po +1, ali preko Lovre Miloš i Luka Bukić poravnavaju na 6-6, a tim rezultatom ušlo se u posljednju dionicu.

Startalo je golom Granadosa Ortege za novo vodstvo Španjolaca, ali Maro Joković, jedan od proslavljenih veterana preuzima odgovornost i zabija za 7-7. Međutim, mnikako se nismo uspjeli othrvati njihovim napadima, a Tahull Compte je uspio s igračem na leđima zabiti za +1 Španjolaca, a razbranio se i Lopez na njihovim vratima, koji je upisao ključnu obranu minutu prije kraja pri vodstvu Španjolaca 8-7.

Odmah sljedeći napad Munarriz zabija za +2, a s preostalioh pola minute do kraja uspjeli smo tek ublažiti poraz na -1 golom nevidljivog Vukičevića.

Ovim porazom ispali smo iz borbe za zlato, preostaje nam utakmica za treće mjesto.

U drugom polufinalu mađarska je slavila protiv Crne Gore 10:8 te tako kao domaćin opravdala ulogu favorita i plasirala su u finale.

(Foto: Pixsell/arhiva)


Tagovi

španjolska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti