REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Ćorić preokretom do četvrtfinala Madrida

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 19:24

Hrvatski tenisač će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Daniela Altmeiera

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira iz serije "masters 1000" u Madridu, on je nakon tri sata i 26 minuta igre u 4. kolu svladao Španjolca Alejandra Davidovicha sa 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi set trajao je čak 88 minuta, u svakom od prvih sedam servis-gemova viđena je barem jedna "break-lopta", a svaki je igrač po dva puta gubio svoj servis. Ćorić je loše počeo i izgubio gem na svom početnom udrcu, ali odmah je vratio taj zaostatak da bi kod rezultata 2-1 još jednom oduzeo servis suparniku i on stigao do prednost. Nažalost, odmah u sljedećoj igri ju je i ispustio. Nakon rezultata 3-3 do kraja prvog seta nije više bilo "breakova" iako će Ćorić u dva navrata izvlačio 0-40. Ipak, u "tie-breaku" umiješniji je bio Španjolac, Ćorić je vodio sa 4-3 i imao dva poena na svom servisu, ali oba je izgubio. Davidovich je zatim stigao do dvije set-lopte, prvu na svom servisu nije realizirao samo da bi Ćorić na drugu napravio dvostruku servis pogrešku.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ćorić je razočaranje nakon izgubljenog tijesnog prvog seta uspio potisnuti i odmah u prvoj igri drugog oduzeti servis Davidovichu. Tu je prednost uspješno čuvao, štoviše kod vodstva 5-3 još je jednom napravio "break" i osigurao da prvi servira u trećem setu.

U odlučujućem trećem setu prvi je do prednosti stigao Davidovich "breakom" za 4-3, ali Ćorić je uspio odmah uzvratiti pa je o konačnom pobjedniku odlučivao još jedan "tie-break". Bolje je krenuo Davidovich koji je poveo sa 3-0, ali ćorić je potom osvojio pet od sljedećih šest poena i stigao do prednosti 5-4. Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 5-5 kada je nakon duže izmjene udarac s osnovne linije jedan Ćorićev udarac zapeo za vrh mreže, loptica se ipak prevalila na Davidovichevu stranu pa je meč-loptu dobio naš igrač te ju odmah i iskoristio.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Nijemca Daniela Altmeiera, koji je u glavni turnir ušao kao "sretni gubitnik", a onda nanizao četiri pobjede, posljednju sa 6-3, 6-0 protiv Španjolca Jaumea Munara. (Hina)


Tagovi

Borna ĆorićATP Madrid

Ostale Vijesti