Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Zrinjski u ludoj utakmici okrenuo Botev, Krešić zabio za Cluj, loša večer za Karoglana i Rendulića

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 15.08.24. | 22:09

Đalovićeva momčad će za jesen u Konferencijskoj ligi odmjeriti snage s Olimpijom koja se poigrala s moldavskim klubom i dvaput lako došla do pobjede, dok je AEK upisao pirovu pobjedu protiv Noaha koji usprkos porazu slavi…

Luda nogometna večer! I prilično nesretna za hrvatske predstavnike, jer nakon što je Rijeka ispala od Elfsborga iz Europske lige, Osijek je nakon raspucavanja s bijele točke iz Konferencijske lige ispao od Zire. Iako su ta dva ogleda bila prilično uzbudljiva, isto tako su i druge utakmice, naročito one u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, ponudila brojna uzbuđenja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ljubljanska Olimpija bit će sljedeći protivnik Rijeke nakon što su i u drugoj utakmici svladali Karoglanov Šerif. U prvoj utakmici u Sloveniji bili su bolji s 3-0, da bi onda i u uzvratu u Moldovi slavili s 1-0. Pogodak odluke postigao je Motika u 88. s bijele točke, a spoemnimo kako je kod domaćina svih 90 minuta odradio Roko Jureškin, dok je Ivan Durdov kod gostiju u igru ušao u 75. minuti.

Islandski Vikingur je s 2-1 svladao Floru u gostima, što svakako nije bilo nešto što su svi mogli anticipirati. Doduše, bili su gosti favoriti, ali do pobjede su na kraju došli puno teže od očekivanog. Nijema sada slijedi utakmica protiv UE Santa Colome, koja je do playoffa za Konferencijsku ligu došla nakon dva poraza, prvo od danskog Midtjyllanda u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a potom i od RFS-a u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Jedna od svakako zanimljivijih utakmica u ovoj fazi natjecanja u Konferencijskoj ligi bio je okršaj Legije i Brondbyja. Poljaci su u prvoj utakmici u gostima slavili s 3-2, da bi onda prolazak u daljnju fazu natjecanja izborili s 1-1 remijem na domaćem terenu. Prvo ime utakmice bio je Legijin vratar Tobiasz, a za poraženu momčad svih 90 minuta odradio je Josip Radošević. Marko Divković u igru je ušao u 62. minuti.

Cluj je nakon 1-0 u prvoj utakmici istim rezultatom svladao izraelski Maccabi Petah Tikvu i u drugoj utakmici, a pogodak odluke postigao je Anton Krešić, bivši igrač Rijeke koji je prošle sezone bio na posudbi u rumunjskom klubu iz onog riječkog, da bi ga ovog ljeta Cluj potom otkupio za 400 tisuća eura.

Osim Krešića, za Cluj je u ovom ogledu igrao i Karlo Muhar, a on je na terenu bio gotovo cijelu utakmicu, odnosno do 90+5. minute.

Šokantno je do pobjede, odnosno prolaska u daljnju fazu natjecanja, došao Copehagen. Nakon 90 minuta, na semaforu je stajalo 1-0 za češku Ostravu (Prekop 42.), da bi onda s bijele točke Česi u četiri od pet pokušaja bili neprecizni. Copenhagen je od četiri udarac realizirao dva, a to im je bilo dovoljno da izbore dvomeč protiv škotskog Kilmanrocka koji je u gostima iznenadio Tromso i s minimalnih 1-0 nastavio svoj europski put.

Kako je Copenhagen došao do pobjede nakon udaraca s bijele točke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Senzacionalno je do pobjede protiv Boteva došao Zrinjski. Oni su u prvoj utakmici izbubili s 2-1, da bi onda u uzvratu došli do 2-0 pobjede koja im je osigurala novu priliku za europsku jesen. Iako je Mlinar u 22. promašio kazneni udarac, Mulahusejnović je u 39. zabio za 1-0, da bi onda voda u potpunosti otišla na mlin domaćina nakon što je dvije minute kasnije isključen domaći igrač Conte.

Redali su se napadi domaćina u drugom dijelu, ali do pogotka nikako nisu uspjeli doći. A onda se u 83. minuti ukazao fenomenalni Tomislav Kiš koji je još jednom pokazao da je igrač za velike utakmice te je Plemićima donio veliko slavlje. Za pogodak mu je asistirao Ćuže, a Kiše je u igru ušao u 62. minuti umjesto Mlinara.

Do velike pobjede došao je i ciparski Pafos na čijem je golu standardno sjajan Ivica Ivušić. On ni ovog puta nije kapitulirao, a njegova je momčad prvo s 1-0 nakon 90 minuta izborila produžetke, da bi onda u narednih 30 minuta bugarskom CSKA 1948 utrpali još tri pogotka i tako onda slavili su uvjerljivih 4-0.

Ivušić i Šunjić bili su u prvoj postavi ciparske momčadi, s tim da je hrvatski veznjak u igri bio u prvom poluvremenu, nakon čega ga je zamijenio Anderson Silva koji je u 100. zabio za 3-0. Inače, Bugare su doslovno sekunde dijelile do prolaska u daljnju fazu natjecanja, ali Luckassen je u 90+7. zabio za Pafos nakon čega je momentum u potpunosti otišao na stranu domaćina koji je potom rutinski odradio posao do kraja.

Spomenimo za kraj kako je Sabah Krunoslava Rendulića upisao još jedan minimalni poraz od irskog St.Patricksa, ovog puta na domaćem terenu, što je za njih značilo kraj europskog puta. Iako je Sabah bio favorit u ovom ogledu, od 27. minute su igrali s igračem manje nakon što je izravni crveni karton dobio Chakla, a to je u svakom slučaju i presudilo utakmicu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica IvušićIvan ŠunjićAnton KrešićKrunoslav RendulićMislav KaroglanKonferencijska liga

Ostale Vijesti