MArko Lukunić/Pixsell
MArko Lukunić/Pixsell

'Zorićevci' ne dolaze i pišu Inspekciji, Barišić vjeruje u kvorum, bivši član Uprave tvrdi: "Mamić zove ljude na bojkot"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 25.09.23. | 14:30

Nekoliko sati prije Dinamove Skupštine dodatno se zahuktava atmosfera

Što se više bliži Skupština Dinama (ponedjeljak, 18 sati) sve više informacija dolazi u javnost. A one kažu da skupina skupštinara okupljena oko Damira Zorića neće prisustvovati sjednici. Takav je scenarij aktualan već nekoliko dana, jer nije došlo do dogovora struje okupljene oko Mirka Barišića i te Zorićeve skupine, ali još je tijekom ponedjeljka postojala mogućnost da oni ipak nazoče Skupštini. Međutim, nekoliko sati prije početka Skupštine dobili smo informaciju da većina skupštinara iz te 'struje' doista ne planira doći na sjednicu. Kontaktirali smo neke od njih, neki su se vadili na zdravstveno stanje, neki na 'nepotpunu dokumentaciju' poput prijedloga novih članova IO-a i NO-a, treći službenim putem... Uglavnom, očito je da ne planiraju doći, barem ne kao zajednička grupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bude li tako, izvjesno je da neće biti kvoruma i da će Skupština opet biti prekinuta. Opet, s druge strane, Mirko Barišić i njegovi suradnici, uvjeravaju da će imati kvorum, da imaju adute i obećanja zastupnika da će se Skupština održati i izabrati novi IO i NO, što je osnova za daljnje normalno funkcioniranje kluba. Ali, javno nitko ništa ne govori, svi čekaju 18 sati, jedini koji je službeno istupio jest Krešimir Antolić, bivši član Dinamove Uprave. U programu N1 televizije direktno je za opstruiranje Skupštine optužio Zdravka Mamića.

"Prema mojim informacijama, od jutra Mamić zove ljude i govori im da ne idu na Skupštinu. Ako to naprave onda će pokazati da su njegovi sljedbenici, da im nije stalo do Dinama i da gledaju samo svoje interese. Očekujem da, po sadašnjem stanju, neće biti kvorum, ali se nadam da će pobijediti razum i da će se Skupština ipak održati, jer novo odgađanje produbit će krizu upravljanja u Dinamu", rekao je Antolić.

Damir Zorić, pak, poslao je pismo Sportskoj inspekciji u kojem je napisao:

"Svi najznačajniji hrvatski mediji danas kao najvažniju temu uzimaju i bave se sjednicom Skupštine GNK Dinamo koja se treba održati danas, 25.09.2023.g., s početkom u 18 sati. Tragično je i sramotno da se kao centralno pitanje u svim medijima nameće pitanje kvoruma. Odnosno pitanje, hoće li nadležne državne institucije dozvoliti predsjedniku kluba da samovoljno – protivno izričitoj odredbi Statuta GNK Dinamo-smanji potrebni broj nazočnih zastupnika na sjednici odnosno samovoljno proglasi da pravovaljani kvorum sačinjava manji broj zastupnika od 41, već 35 ili 36, već kako to predsjedniku odgovara, a sve u cilju da pod svaku cijenu ostane na vlasti. Računajući pri tome na sporost i neefikasnost nadležnih institucija!”, piše Zorić u pismu koje supotpisuju i Jure Zovko, Nikola Poljak, Damir Žigrović, Mate Tokić, Mario Paponja i Mario Primorac.

Potpisnici pisma podsjećaju i na statut koji, kako navode, izričito propisuje sljedeće:

“1. čl. 24. st. „Skupštinu sačinjava 80 predstavnika…“

2. čl. „Skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina svih članova Skupštine…“

3. čl. 25. st. „Na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika.”

“Dakle, nesporno je i laiku je jasno da je preduvjet da bi sjednica Skupštine uopće započela da bude nazočnost najmanje 41 valjanog odnosno ranije verificiranog zastupnika u Skupštini. Ovo je i striktni pravni stav u svim upravnim predmetima Gradskog ureda za opću upravu i imovinsko-pravne poslove vezanim uz GNK Dinamo. (npr. predmet Klasa:UP/I-050-01/23-005/1)

Kako je sad već potpuno jasno da predsjednik Skupštine ima danas najozbiljnije namjere grubo prekršiti Statut kluba i odrediti manji broj zastupnika za kvorum, primorani smo Vam se ponovo obratiti kao nadležnom upravnom tijelu čija je zakonska obveza i dužnost štititi zakonska prava i interese svih članova GNK Dinamo i zatražiti od Vas da postupite po odredbi članka 24. stavak 5. Zakona o sportskoj inspekciji i da u ovom iznimno hitnom slučaju donesete hitnu mjeru kojom se naređuje predsjedniku Skupštine GNK Dinamo da je na današnjoj sjednici Skupštine (25.09.2023. s početkom u 18 sati) dužan poštovati Statut GNK Dinamo i odredbu članka 32. Statuta prema kojoj je za pravovaljano odlučivanje potrebna nazočnost natpolovične većine punopravnih i valjano verificiranih zastupnika.

Tražimo od Vas da mu izdate takvu naredbu!

Samo na ovaj način i uz Vašu hitnu aktivnost, izbjeći će se društveni skandal i javna blamaža neviđenih razmjera ukoliko nadležno upravno tijelo dopusti toliku dozu drskosti, bezakonja i samovolje pojedinim osobama u GNK Dinamo koje su i do sada bile u povlaštenom i privilegiranom položaju”

Hoće li se išta promijeniti do 18 sati, hoće li Mirko Barišić skupiti kvorum i održati Skupštinu? Bliži se trenutak istine. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoKrešimir AntolićMirko Barišić

Ostale Vijesti