Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Ako je i četiri milijuna - vrijedi! Hoće li Dinamo ikad dočekati trio Stojković-Baturina-Vidović?

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 25.09.23. | 11:30

Iako je odigrao trek tri utakmice i još je rano za konačne superlative, mladi Bayernov igrač osvojio je navijače i kritičare i najavio velike stvari u Maksimiru

Nismo pobornici instant-hypea i puno puta smo se opekli na zaključcima poslije dvije, tri utakmice. I ne treba dečka dizati u nepregledne visine, jer iza njega su tek tri utakmice protiv momčadi, koje nisu Dinamova razina. Slaven Belupo, Astana i Rudeš tek su najavili da je Dinamo u Gabrielu Vidoviću dobio klasu za budućnost, ali dva majstorska pogotka i dvije lucidne asistencije, doprinos u igri gotovo svakim potezom, pokazali su da se radi o igraču, koji narednih godina može postati nasljednik Mislava Oršića i Luke Ivanušeca, čiju 'ulogu' trenutno igra na travnjaku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"On je dobar, zato i jest naša budućnost, zato i ima ugovor s Bayernom.", jasno je i bez euforije zaključio Sergej Jakirović nakon 'petarde' (5-1) u srazu s Rudešanima. A Vidovićev hrvatski talent i njemački, Bayernov dril, mogli bi uistinu biti dobitna kombinacija u budućnosti. Naravno, da još jednom naglasimo, uz još puno dokazivanja u pravim, velikim utakmicama, počevši od nedjeljnog derbija na Poljudu. Vidović je zaintrigirao, na prvu osvojio navijače i kritičare, ali i podigao letvicu očekivanja. Da bi uistinu postao ono što najavljuje, morat će, kako je rekao i sam Jakirović, ovako nastaviti. A kod mladog igrača nikad se ne zna, koje se sve prepreke mogu naći na putu, kakvi su izazovi, nogometni i životni, pred njim i kako će im se suprotstaviti. Ovo što dosad pokazuje je za čistu desetku!

Gabriel Vidović bio je čitavo ljeto Dinamova želja. Htjeli su ga Bišćan i Šimić pa se okrenulo u veće izglede da od dolaska neće biti ništa, potom se opet približio Maksimiru, a onda je iz Lokomotive došao Luka Stojković. I, činilo se da će zbog toga dolazak Vidovića propasti, jer, konkuriraju za istu poziciju, u kaosu u kakvom je Dinamo odradio prijelazni rok, više se nije znalo što Modri žele i koga dovode, treba li im Vidović, sad kad imaju Stojkovića. No, potom je Vidović, unatoč Stojkovićevu dolasku postao ozbiljna opcija, a kad se dojučerašnji 'lokos' teško ozlijedio na zagrijavanju utakmice s Rijekom, Vidović je postao nužda. Dinamo je reagirao, dogovorio s Bayernom posudbu s pravom otkupa i Vidović je došao u Maksimir. Nećemo nikad saznati bi li stigao i da je Stojković ostao zdrav, iako je posao išao u tom smjeru, ali znamo da je Dinamo pogodio s njegovim dolaskom. Uz Ademija, ispada sad, baš je Vidović spasio Dinamov prijelazni rok, koji je već zaslužio epitet najlošijega zadnjih godina.

Kad je 'pao' dogovor Dinama i Bayerna, njemački su mediji objavili da je otkupna klauzula četiri milijuna eura. Međutim, u Maksimiru su neslužbenim kanalima demantirali tu informaciju, rekavši da je ta klauzula puno manja. No, u ovom trenutku izgleda da ni tih četiri milijuna, ako je istina, nije previše. Vidović vrijedi toliko, jer, nastavi li ovako igrati, uskoro će vrijediti mnogo više. Ali, Dinamo ima 'lufta', konačnu odluku o otkupu mora donijeti do kraja sezone, do svibnja, tada će i ocjena o Vidovićevoj klasi biti objektivnija i jasnija.

Međutim, jedna druga stvar intrigira i počinje 'škakljati' maštu 'dinamovaca'. Dinamo sad ima tri mlada, potentna igrača, pred kojima je velika nogometna budućnost. Martin Baturina, možda jest trenutno u maloj krizi, što je i normalno u njegovim godinama, ali je već dokazana kvaliteta i neupitna 'desetka' Modrih. Tu je i Luka Stojković, koji će se vratiti iduće sezone, vjerujemo, zdrav i spreman za pravu igračku eksploziju. I sad - Vidović. Kakav bi to bio trio zajedno na okupu!? Naravno, kao i uvijek kad su takve teme na meniju, uvijek će biti onih, koji će postaviti pitanje mogu li tri takva igrača, znalca, kreatora i ofenzivca igrati zajedno, kao što se nekad postavljalo pitanje mogu li zajedno u reprezentaciji Boban, Prosinečki i Asanović. Ili Modrić i Rakitić? Uvijek se na kraju pokazalo da za njih ima mjesta u isto vrijeme na terenu, zašto ne bi mogli i Martin, Gabriel i Luka?

Bilo bi intrigantno i uzbuđujuće dočekati ih svu trojicu u istoj Dinamovoj eri, međutim, pitanje je hoćemo li dočekati taj tercet. Jer, Stojković je sad ozlijeđen, teško će zaigrati još ove sezone, pogotovo ne u punoj formi, Martin Baturina već je odavno u fokusu brojnih skauta i klubova i pitanje je koliko će dugo biti u Maksimiru, pogotovo hoće li ostati iduće sezone. Vidović, rekli smo, još je Bayernov igrač i Dinamo ga tek treba otkupiti. Ali, zašto u Maksimiru novi projekt kluba ne bi bio baš taj trio, zajedno, zašto ne bi radili na tome da ih svu trojicu dočekaju, uigraju, razvijaju i dobiju klasu i potencijal kakvu je rijetko kad Dinamo imao, čak i u najboljim danima. Trenutno, djeluje kao daleka budućnost i teško ostvariv cilj, ali zašto ne pokušati?



Tagovi

GNK DinamoGabriel VidovićLuka StojkovićMartin BaturinaSergej Jakirović

Ostale Vijesti