Pixsell
Pixsell

Zorić opleo: "Ova Skupština nije mogla verificirati povjerenike, nije ih bio 41"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 20:59

Damir Zorić ipak se oglasio o Skupštini

Skupština Dinama je odmah, prije čitanja dnevnog reda, verificirala osam povjerenika. I njih se odmah smatra članovima Skupštine i sad se čeka da Mirko Barišić proglasi kvorum. Jednoglasno je usvojen dnevni red. Ipak, neki se ne slažu s donesenim odlukama. Među njima je, očekivano, Damir Zorić.

On je za N1 je komentirao današnju Skupštinu GNK Dinama, a njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Moram po tko zna koji puta ponoviti:

1. Čl. 24 Statuta Dinama propisuje da Skupština ima 80 članova. To znači da je kvorum 41 član skupštine tj. skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna nadpolovična većina članova skupštine. Ta je pravna činjenica potvrđena i Rješenjem Gradskog ureda za opću upravu o pokušaju održavanja skupštine u ožujku ove godine.

2. Čl. 25. Statuta propisuje da na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika. Dakle, da bi povjerenici bili verificirani najprije mora postojati skupština koja može pravovaljano odlučivati, dakle 41 član skupštine mogao je verificirati i u skupštinu prihvatiti 7 povjerenika. To se nije dogodilo jer se skupštini odazvalo 36 zastupnika pa oni onda nisu mogli pravovaljano odlučivati tj. nisu mogli donijeti odluku da verificiraju tj. u skupštinu prihvaćaju još 7 članova iz reda povjerenika", rekao je Damir Zorić, prenosi Sportklub.

(g)



Tagovi

Damir ZorićSkupština GNK DinamoGNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti