Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Zekić nakon velikog uspjeha: “Uzbudljivo i potresno, prvi penali koje sam dobio”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 08:44

Hrvatski trener već je nakon mjesec dana osvojio navijače

Velik rezultat za BiH nogomet ostvarilo je Sarajevo, klub koji vodi Zoran Zekić. Oni su prošli u drugo pretkolo Konferencijske lige pobjedom protiv kazahstanskog Aktobea nakon izvođenja 11-eraca. Rezultat je posebno dojmljiv jer je Aktobe bio nositelj i slovio je kao priličan favorit u ovom dvomeču.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sarajevo je imalo prednost od 1-0 iz prve utakmice, a na uzvratu se skupilo više od 20 tisuća navijača, koji su stvorili sjajnu atmosferu na kultnom stadionu Asim Ferhatović Hase. Zekićeva je momčad bila puno bolja u prvom dijelu, no primila je gol u 41. minuti, strijelac je bio Idris Umaev. Giorgi Gugliashvili pogodio je za izjednačenje 1-1 u 57. minuti, ali nakon što je Adilkhan Tenzharikov zabio u 75. minuti, utakmica je otišla u produžetke. Jairo Jean pogodio je ponovo za goste, no uspjeli su domaći izjednačiti preko Renana Oliveire te je odluka pala nakon izvođenja 11-eraca.

Junak raspucavanja penala bio je golman Sarajeva Emil Rockov, koji je obranio dva udarca s bijele točke i odveo Sarajlije u drugo pretkolo. Nakon utakmice, Zoran Zekić podijelio je prve dojmove.

"Prekrasna noć. Uzbudljivo i potresno. Odigrali smo na visokom nivou, ali smo promašili veliki broj šansi. Ipak, tek smo četiri tjedna zajedno. Imamo još puno posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem", rekao je Zekić i potom dodao:

"Penale nisam htio vježbati. Ovo mi je treća evropska utakmica koja je odlučena na penale i prva koju sam dobio".

Sarajevo u sljedećem pretkolu ide na Spartak iz Trnave, a prva se utakmica igra već za tjedan dana. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Konferencijska ligaZoran ZekićFK Sarajevo

Ostale Vijesti