Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Zekić na pogon bivših HNL-ovaca do uvjerljive pobjede, sitno se broji do 'velikog derbija' u Mostaru

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 16:19

Nakon 10 kola momčad osječkog stratega je druga usprkos tome što im je rubrika porazi prazna

Nogometaši Sarajeva opravdali su ulogu favorita te su u 11. kolu Premijer lige BiH slavili s 3-0 protiv Igman Konjica u gostima. Bila je to sedma ovosezonska pobjeda Bordo momčadi u prvenstvu te su sada, s ukupno 24 od (za njih) maksimalnih 30 bodova, na drugom mjestu prvenstvenog poretka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjedu gostiju iz glavnog grada potpisali su bivši HNL-ovci. Doduše, Sarajevo je do prednosti došlo tako što je prvo Velić u 23. postigao autogol, ali onda je dvije minute kasnije za 2-0 gostiju poentirao Lulić. Nekadašnji igrač Osijeka, Rudeša i Slavena zabio je tako drugu utakmicu zaredom što će svakako uvjeriti i ona najveće skeptike da je pojačanje za Sarajevo, a pred sam kraj prvog dijela, u 43. minuti, konačnih 3-0 postavio je Vladan Bubanja.

U prvoj postavi Sarajeva bili su još Lovre Rogić (nekadašnji vratar Šibenika) te Vinko Soldo, dok su u nastavku u igru ušli Domagoj Pavičić i Bruno Unušić. Mihael Kuprešak utakmicu je odgledao s klupe za pričuve.

„Bio sam jako oprezan pred ovu utakmicu jer Igman imao ranije četiri pobjede, moram zahvaliti navijačima na velikom broju i velikoj podršci i što smo se osjećali kao da igramo kući. Očekivalo se puno dugih lopti, tako smo koncipirali sastav, imali smo ideju da radimo visoki pritisak, mislim da smo se dobro snašli na ovom terenu“, rekao je kratko poslije utakmice Zoran Zekić.

Iako Sarajevo u prvenstvu i dalje ne zna za poraz, vodeća momčad Premijer lige BiH je Zrinjski koji je u 10 kola ostvario devet pobjeda i jedan remi. Zrinjski i Sarajevo još uvijek ove sezone nisu odmjerili snage u prvenstvu, njihov ogled koji se trebao odigrati u četvrtom kolu odgođen je zbog europskih obveza, ali ta zaostala utakmica odigrat će se u Mostaru 6. studenog s početkom u 18 sati. Prije toga obje momčadi četiri dana ranije očekuju domaći prvenstveni okršaji: Sarajevo protiv Sloge, a Zrinjski protiv GOŠK-a.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FK SarajevoSarajevoZoran ZekićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti