Photo: Goran Kovačić/PIXSELL
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Zekić: „Manje su bitna imena, važnije je ono što nosiš na prednjoj strani dresa”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.04.24. | 18:35

Utakmica se igra u nedjelju, 28. travnja s početkom u 17.00 sati, a prijenos je na Max Sport 1 i HRT 2 kanalima

U 32. kolu Hrvatske nogometne lige nogometaši Osijeka u nedjelju, 28. travnja, gostuju u Velikoj Gorici. Gostovanje kod Gorice predstavlja nastavak borbe za 4. mjesto s Lokomotivom, dok su domaćini u borbi za 6. mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Osječana Zoran Zekić najavio je nadolazeću utakmicu na današnjoj konferenciji za medije.

"I dosad je bila svaka utakmica bitna, nekada smo bili bolji, nekada nažalost lošiji, zato i imamo ovakvu borbu za četvrtu poziciju. Bez neke posebne filozofije, čeka nas jako značajnih 90 i nešto minuta. Moramo što bolje ući u taj susret, biti koncentrirani i pokazati kvalitetu, a naravno da se nešto pita i protivnika. Mislim da smo ove godine pokazali koja nam je nit vodilja i kada god smo bili fokusirani, rastrčani i odlučni, onda smo dobro i prolazili."

U gostima kod Gorice, Osijek često nije dobro prolazio. Teško je, zapravo, odgonetnuti u čemu je problem?

"Štošta nam se izdogađalo ove sezone. Eto, dobili smo Hajduk oba puta u Splitu, a izgubili nakon deset godina kod kuće od Istre. Tako da ne mora to ništa značiti. Sve je stvar glave. Kad se netko bori za nešto, onda to mora i pokazati na terenu, posebno u odnosu na protivnika koji nema nikakvoga imperativa. Zašto bi nas nešto pritom sputavalo, ne smijemo si stvoriti pritisak nego iskazati veliki motiv. Imamo i dug sami prema sebi, klubu i navijačima. Jednostavno je nedopustivo da odigraš utakmicu, a da ne možeš poslije pogledati sam sebe i osobno si priznati da si dao sve od sebe."

Što se problema u kadru tiče, Zekić je rekao:

"Bralić i Lovrić neće igrati zbog kartona, Malenica je ozlijeđen, a Fućak će vrlo brzo dobiti šansu nakon duge stane, no nećemo ga stavljati već protiv Gorice. Sve je dakle jasno s kakvim snagama idemo tamo. Manje su bitna imena i što piše na leđima, puno je važnije ono što nosiš na prednjoj strani dresa", zaključio je Zekić. (G)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekOsijekZoran Zekić

Ostale Vijesti