Završeni svi 'kvalifikacijski' turniri: Split, Zadar i Zagreb dobili nove osvajače!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.09.24. | 13:19

Prvi Germania kup održat će se 5. i 6. listopada u zagrebačkom sportskom centru Agram.

Ovaj tjedan odigrale su se završnice tri turnira u tri 'najzastupljenija' grada, barem kada je riječ o malonogometnim turnirima koje sponzorira Germania, a koji služe kao kvalifikacije za prvo izdanje pozivnog turnira Germania Kup, nagradnog fonda 10 tisuća eura.

Sve o Germania kupu pronađite OVDJE.

U Splitu je prije nekoliko dana završeno 16. izdanje manifestacije Dani malog baluna u Marini, turnira koji se igra u spomen na Andriju Matijaša 'Pauka', pripadnika 4. gardijske brigade 'Pauci'. Nakon višednevnog malonogometnog nadmetanja, zlatnu medalju osvojila je momčad Naprid Bili Konoba Fontana koja je u finalu s 2-1 nadvisila MNK Skalice. Naprid Bili Konoba Fontana tako se priključila MNK Sveti Josip koji je osvojio Dugi Rat, CB La Figaro koji je osvojio Brda, momčadi Bili9 Priska Med koja je osvojila Podstranu i momčadi Torcida Otok BZ Planina koja je osvojila Cistu Veliku.

Što se samog finala tiče, Naprid Bili Konoba Fontana krenula je odlično u utakmicu i povela s 2-0. Skalice su smanjile 15 minuta do kraja, no više nisu uspjele slomiti najbolju obranu turnira.

Naslov prvaka memorijala Antonijo Jurjević u Zadru osvojila je momčad SC Torba Debeljak koja je nakon 2-2 u redovnom dijelu i boljeg raspucavanja šesteraca, svladala momčad MNK Stanovi koji su nešto ranije osvojili MNT Galovac te nakon zlata, stigli i do srebra na brojnim zadarskim turnirima ovog ljeta.

"Nismo dugo čekali za prvi pogodak na utakmici. Već u četvrtoj minuti Dominik Bačić pogađa za vodstvo Stanova. No, mreže nisu dugo mirovale, Antonio Repić (prvotimac MNK Torcide, op.a.) već u sedmoj minuti poravnava rezultat i vraća utakmicu na početak. U 10. minuti prekrasna minijatura Tonija Bugarije i eto Stanova ponovno u vodstvu. U 17. minuti šok za SC Torbu, Vice Birkić dobio je drugi žuti karton te su Debeljaci morali igrati dvije minute s igračem manje. Uspijevaju se obraniti unatoč konstantnim napadima Stanova te poluvrijeme završava 1:2 za Stanove. Kao i prvo, drugo poluvrijeme također počinje s brzim pogotkom, drugim Repićevim na utakmici za poravnanje na 2:2. Sijevale su šanse na obje strane, ali do kraja susreta mreže su mirovale te smo pobjednika ovogodišnjeg turnira saznali nakon izvođenja šesteraca. Tu na scenu stupa Mate Stojanov koji sa dva obranjena šesterca dovodi Torbu do pobjede i obrane", napisali su organizatori turnira na svojem Facebooku.

Vratar Stojanov ponio je titulu najboljeg vratara turnira, a najbolji igrač i strijelac bio je Karlo Torbarina iz osvajača turnira.

Posljednji 'kvalifikacijski' turnir za Germania kup 2024. održan je u zagrebačkom kvartu Šestine-Mlinovi. Drugo izdanje turnira osvojila je poznata zagrebačka malonogometna momčad Tupek Auto koja je u finalu svladala Unijubeton koja je prije nešto manje od dva mjeseca osvojila Vrapče te je, tako, postala jedina zagrebačka momčad koja je osvojila 'zlato' i 'srebro' na kvalifikacijskim turnirima za Germania kup.

Drugo izdanje turnira u podsljemenskoj zoni odigralo se u sjajnom štimungu što potvrđuju i priložene fotografije. Titula najboljeg igrača turnira pripala je Josipu Juriću iz Tupek Auta, a njegov kolega Mario Crnčević bio je najbolji strijelac. Najbolji golman bio je Amar Duro iz Unijebeton.

U narednim danima objavit ćemo imena momčadi koje su osigurale plasman na Germania kup, a donijet ćemo vam i sve relevantne informacije vezane za prvo izdanje turnira.

Popis svih dosadašnjih turnira i njihove osvajače pronađite OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024malonogometni turnir

Ostale Vijesti