Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Zašto Ten Hag još uvijek ima posao?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 09:54

Na potezu je Uprava kluba koja više ne može biti ovoliko nezainteresirana oko cijele situacije. Ten Hag je pokazao da je nedostojan klupe Uniteda i da nije čovjek koji će okrenuti situaciju. S ugledom Uniteda se poigrava već neko vrijeme, ali sada bi stvarno netko trebao reći dosta.

Albert Einstein definirao je glupost kao „ponavljanje iste radnje i očekivanje drugačijeg ishoda“. A ne treba biti previše pametan i zaključiti kako je upravo to mantra aktualne Uprave Man. Uniteda. Jer, stvarno nije posve jasno zbog čega na gornjim katovima oklijevaju s otkazom treneru Eriku ten Hagu. Osobito nakon domaćeg 0-3 poraza od Tottenhama... Neke njegove prethodnike se iz kluba naglavačke izbacivalo i za puno manje stvari, a Nizozemac iz vikenda u vikend pokazuje da je nedorastao izazovu. Je li stvar da nemaju drugu opciju? Klupa Uniteda je vruć krumpir, ali sigurno se na trenerskom tržištu može pronaći 'hrabriša' koji bi se uhvatio ukoštac sa svim problemima koji guše United. Kakav je da je, i dalje se radi o ponajvećem velikanu engleskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ako nije slučaj da United nema neko trenersko ime u talonu, onda stvarno nije jasno što vrhušku kluba sputava u tome da se treneru uruči otkaz. U priče o visokoj otpremnini stvarno nitko ne vjeruje. U klupskoj blagajni je dovoljno zaliha da se isplati Nizozemca.

Što se onda čeka, nije nikome jasno. Osobito ne navijačima Uniteda koji zagovaraju otkaz duže vremena. OK, nije Ten Hag jedini krivac za stanje u klubu koje ne odgovara renomeu Uniteda već neko vrijeme, ali je 'glavni okrivljenik'. Ten Hag je morao „jučer“ dobiti otpusno pismo.

„Bilo bi mudro donijeti veliku odluku ovog tjedna, mislim da je njegovo vrijeme možda isteklo“, izjavio je bivši igrač Robbie Savage na BBC Radio 5 Live, aludirajući na trenera.

Bivši igrač Uniteda Gary Neville također nije štedio s kritikama:

„Ovo je jedna od najgorih predstava koje sam vidio pod Ten Hagom, a to mnogo govori“, rekao je Neville.

A Ten Hag nije očajavao nakon utakmice, istaknuo je kako „uvijek postoji novi dan“.

„Ne razmišljam o svojoj budućnost na klupi, mislim da smo donijeli odluku svi zajedno da nastavimo ovog ljeta. Bit ćemo bolji, samo treba vremena“, uvjeren je nizozemski stručnjak.

Na potezu je Uprava kluba koja više ne može biti ovoliko nezainteresirana oko cijele situacije. Ten Hag je pokazao da je nedostojan klupe Uniteda i da nije čovjek koji će okrenuti situaciju. S ugledom Uniteda se poigrava već neko vrijeme, ali sada bi stvarno netko trebao reći dosta. Ovo je ispod svake razine kluba koji je ne tako davno bio strah i trepet engleskih i europskih travnjaka. A sada je uglavnom predmet sprdnje.



Tagovi

Premier ligaErik ten HagManchester United

Ostale Vijesti