GNK Dinamo
GNK Dinamo

Zajec o Baturini: „Martin ostaje!“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.08.24. | 22:21

Kraj nagađanjima i potvrda natpisa Germanijaka.

Intenzivno se posljednjih nekoliko dana pričalo o odlasku Martina Baturine. Fiorentina je navodno poslala nekoliko ponuda prema Maksimirskoj 128, ali sve su – obijene! Iako se u posljednjim satima prijelaznog roka opet krenulo šuškati o odlasku desetke Plavih, sada je javno istupio predsjednik Dinama Velimir Zajec koji je jasno i glasno istaknuo – Martin ostaje u Dinamu!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Službeni Dinamo poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

„Na redovnoj 9. sjednici Izvršnog odbora GNK Dinamo predsjednik Uprave Zvonimir Manenica predstavio je članovima Izvršnog odbora aktualno stanje u klubu i projekciju novčanog tijeka do kraja 2024. godine.

Konstatirano je kako su financije kluba stabilizirane, te kako kroz priljev od novčanih nagrada UEFA-e od ulaska u Ligu prvaka cilj pokriti dospjele obveze i zaduženja te samim time ojačati klub za iduće izazove.

Rezultat tog financijskog stanja jest i izostanak potrebe za prodajom najboljih igrača u ljetnom prijelaznom roku, već zadržavanje kostura momčadi i dodatno jačanje momčadi kroz ulazne transfere koji su se dogodili ovog ljeta.

Primjer toga jest odbijanje ponuda za Martina Baturinu koji ostaje jedan od ključnih igrača Dinama. Predsjednik GNK Dinama Velimir Zajec stoga je nakon sjednice Izvršnog odbora naglasio kako je odluka o zadržavanju Martina Baturine ne samo sportska, već i strateška.

“Kao klub, svjesni smo interesa koji Martin izaziva na tržištu, a pristigle ponude za njega bile su izuzetno korektne. Međutim, nakon temeljite analize i razgovora unutar kluba, donijeli smo odluku da Martin Baturina ostaje u Dinamu. Za nas, Martin nije samo izvanredan igrač već i ključni dio naše momčadi. S njim krećemo u novo izdanje UEFA Lige prvaka, s jasnim ciljem da Dinamo ponovno bude konkurentan na najvećoj europskoj sceni. U ovom trenutku izuzetno smo zadovoljni izgledom naše momčadi i vjerujemo da upravo s ovakvim sastavom možemo ostvariti velike stvari. Zajedno s njim, vjerujemo da možemo ostvariti sve ciljeve koje smo si postavili za ovu sezonu. Uvjereni smo da će navijači prepoznati značaj ove odluke i nastaviti pružati podršku našem klubu u svakom koraku”, kazao je Velimir Zajec. 

Također, sportski direktor GNK Dinamo Marko Marić je podnio izvješće o dosadašnjem tijeku ljetnog prijelaznog roka. Zaključak je kako su dovedeni kvalitetni igrači i da je smanjen trošak na plaće igrača, ali da po tom pitanju ima prostora za napredak i ispunjenje ranijih planova.

Svoj plan rada predstavio je i novi član Uprave za prodaju i marketing Hrvoje Puhalo, te naglasio kako postoji veliki prostor za napredak kluba i da vjeruje da će se već u kratkoročnom razdoblju vidjeti neki segmenti toga.

Predsjednik Odbora za stadion i član Izvršnog odbora Ivan Nauković predstavio je novosti po pitanju stadiona Maksimir i Kranjčevićevoj. Naglašeno je kako GNK Dinamo aktivno sudjeluje u razgovorima s Gradskom upravom Grada Zagreba i Vladom Republike Hrvatske i da će detalji biti na vrijeme prezentirani po postizanju konačnog dogovora.“




Tagovi

Velimir ZajecMartin BaturinaDinamo ZagrebGNK DinamoDinamo Izvršni odbor

Ostale Vijesti