Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

"Za mene je Prosinečki malo veća legenda od Gerrarda"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 10:00

Varaždinov trener Mario Kovačević između zadnje dvije pripremne utakmice uoči početka sezone

Zanimljivo je bilo u Rudešu u srijedu, tribine ugodno popunjene, na terenu sadržajan nogomet. Rudeš i Varaždin, 10-ak dana prije starta nove HNL sezone, odigrali su dobrih 90 minuta. Pogotovo Varaždinci, koji su zasluženo i slavili (1-0). Susret je obilježio neobičan događaj, isključenje igrača Rudeša Camposa već u 23. sekundi, što je sigurno jedno od najbržih isključenja, koja smo vidjeli u hrvatskom klupskom nogometu ikad.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I, dok Rudešani, koje je isti dan napustio sportski direktor Silvio Marić, ne mogu biti prezadovoljni izgledom momčadi uoči prvenstva - iako Robert Prosinečki nije koristio sve igrače, a šansu je dao donedavnim juniorima - trener Varaždinaca Mario Kovačević nije krio zadovoljstvo nakon te provjere. Jer, njegova je kombinirana momčad, pogotovo u prvom dijelu, bila puno bolja od Rudešana.

"Zadovoljan sam, u ove tople dane odigrali smo dobru utakmicu. Dao sam priliku igračima, koji su tek došli, Šego se sad proključio po dolasku iz U21 reprezntacije, Antonio Boršić isto je novi igrač. Bilo je lijepih trenutaka, trebali smo postići još koji pogodak u prvom poluvremenu. Imali smo i dva teška treninga dan ranije, s obzirom na to, bilo je ovo dobro. K tome, odmarali smo neke bitne igrače poput Brodića, Teklića, Pellumbija, Pilja..., Zelenika je ozlijeđen. Sve u svemu, dobro", kazao je Mario Kovačević nakon utakmice u kojoj je jedini strijelac bio upravo Michele Šego.

No, to za njegovu momčad nije bila generalka, nju će odigrati u subotu, suparnik će biti saudijski Al Ettifaq, na čijoj je klupi Steven Gerrard.

"Tu ćemo utakmici odigrati u najjačem sastavu! No, možemo već sad reći da smo se dobro spremili i da ćemo ući u prvenstvo kako želimo. Cilj nam je vidjeti gdje smo trenutno u odnosu na tog protivnika, a vjerujem da ćemo u Varaždinu imati i podršku publike, koja se sigurno zaželjela nogometa."

Ima li Kovačević ipak neki poseban motiv, bez obzira na revijalni karakter utakmice, kad je s druge strane trener legenda poput Gerrarda?

"Evo, igramo protiv samih legendi! Sad Prosinečki pa Gerrard. Iako, malo je veća legenda Prosinečki od Gerrarda, on je legeda Liverpoola. Uvijek je to izazov, za svakog trenera."

Vidjeli smo na djelu i Antu Vukušića, s nekoliko je poteza pokazao da nije zaboravio igrati nogomet.

"Ima iskustvo, pravi je znalac i sigurno će nam pomoći."

Ambicije kluba u novoj sezoni jasno su iscrtane.

"Slažemo se još uvijek, još nismo kompletni. A cilj je ponoviti najmanje prošlu sezonu, da ne bude borba za ostanak, da igramo lijepi nogomet kao i ove godine. A ako napravimo bolji rezultat nećemo se ljutiti.", zaključio je Kovačević.



Ostale Vijesti