REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Xavi o Barceloninom dragulju: On je brutalan

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 22:15

Strateg katalonskog kluba hvalio je 19-godišnjeg veznjaka nakon pobjede nad Galatasarayom

Barcelona je preokretom stigla do pobjede i prolaska u četvrtfinale nad Galatasarayom u Europskoj ligi. Nakon utakmice je strateg katalonskog kluba Xavi nahvalio svoje igrače, a posebne je pohvale zaradio briljantni Pedri, prije svega na račun sjajnog pogotka.

Odigrali smo na pravi način, znali smo na koji način želimo napadati i bili smo jako strpljivi. Oni su se pak jako dobro i pametno branili. Naša pobjeda je zaslužena, ali rezultat ne pokazuje koliko smo bili uvjerljivi u svojoj igri”, rekao je Xavi, koji se zatim osvrnuo na Pedrija. Mladog veznjaka već uspoređuju sa svojim trenerom...

Nevjerojatan pogodak. Za što je sve sposoban, a tek mu je 19 godina. Privilegija ga je trenirati. Njegov gol je spektakularan, prava ljepotica. On radi razliku na terenu, a sve češće ima i flastera na sebi, što puno govori o njegovoj igri. Ne želim ga s nikim uspoređivati, ali on je brutalan”.

Pričao je Xavi i o planovima za Europsku ligu, istaknuvši kako on to ne vidi kao drugorazredno natjecanje.

Ne mislim da smo favoriti. Ne poznajemo svoje suparnike niti oni ne poznaju nas. Nemamo iskustvo igranja u ovom natjecanju, ali moramo biti uzbuđeni zbog njega. Ovdje ima sjajnih momčadi i ne bih rekao kako je ovo druga liga europskog nogometa. Sada smo u četvrftinalu i ovo bi mogla biti prekretnica u našoj sezoni”.

A ove nedjelje je na rasporedu i El Clasico, Madriđani će od 21 sat ugostiti Katalonce.

Ne znam je li to najbolja utakmica na svijetu, ali je sjajna. Znamo kako će nam biti nezgodno na Bernabeuu i koliko je Real jak. Ali mislim da nam ova utakmica dolazi u jako dobrom trenutku”.


Tagovi

Europska ligaBarcelonaXavi HernandezPedri

Ostale Vijesti