REUTERS/Michael Regan
REUTERS/Michael Regan

Vratar koji je s Ajaxom dogurao do polufinala Lige prvaka besplatno prelazi k Brozoviću

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 20:26

Neće produžiti ugovor s Nizozemcima

Andre Onana neće produžiti svoj ugovor s Ajaxom, javlja talijanski transfer-guru Fabrizio Romano. Kamerunskom vrataru, koji se prvaku Eredivisie pridružio u siječnju 2015. iz nogometne akademije Barcelone, trenutni ističe u lipnju iduće godine, nakon čega će besplatno moći u neki drugi klub.

“Nismo u pregovorima oko produljenja Onanina ugovora. Već smo pokušali i krenuli smo dalje”, potvrdio je direktor Ajaxa Marc Overmars.

Situacija oko 25-godišnjaka zainteresirala je talijanskog prvaka Inter, koji je sada blizu dovođenja Onane po završetku tekuće sezone. Na Giuseppe Meazzi navodno bi prvo bio zamjena iskusnom Slovencu Samiru Handanoviču, ali kapetan ekipeveć ima 37 godina i u prvih bi ga 11 mogao zamijeniti nakon odlaska u mirovinu.

Onana je bio dio momčadi Ajaxa u sezoni 2018./2019., kada su dogurali do polufinala Lige prvaka, gdje mu je u posljednjoj minuti pogodak za prolazak dalje zabio Tottenhamov Lucas Moura. Kamerunac je dosad za klub upisao više od 200 nastupa, 18 je puta nosio i dres reprezentacije, a Transfermarkt ga trenutno cijeni na 30 milijuna eura.

Ajax je na tablici trenutno vodeći sa šest pobjeda i jednim remijem u prvih sedam kola prvenstva.




Tagovi

InterAjaxItalijaNizozemskaAndre Onana

Ostale Vijesti