REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Vinicius Jr. – 200 milijuna eura! Yamalu najviše skočila vrijednost, Sučić tri milijuna eura – u crvenom!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 15:25

Haaland i Realov Brazilac sada su najvrjedniji igrači svijeta, Mbappe i Bellingham gledaju im u leđa

Nakon što su prije nekoliko dana ažurirali cijene nogometaša u Bundesligi, u Transfermarktu su se sada pozabavili La Ligom. Svakako najzanimljivija vijest je da je za 20 milijuna eura tržišna vrijednost narasla Viniciusu Junioru, a to u prijevodu znači da su Brazilac i Erling Braut Haaland sada jedina dva igrača čija tržišna vrijednost iznosi pomalo netvarnih 200 milijuna eura! Dakle, Viniju i Haalandu u leđa sada gledaju Mbappe i Bellngham, čiju tržišnu vrijednost TM procjenjuje na 180 milijuna eura, a u Top 5 u La Ligi još su Lamine Yamal i Fede Valverde.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Yamalu je tržišna vrijednost narasla za 30 milijuna eura što znači da je sada 'težak' 150 milijuna eura. Valverde je za 20 milijuna eura 'jeftiniji', a iza njih ostali su Rodrygo (110 milijuna eura), Camavinga (100 milijuna eura) te privremeni kapetan Les Bleusa Tchouaméni (100 milijuna eura). Svi ostali igrači imaju manju tržišnu vrijednost od 100 milijuna eura, s tim da Top 10 zaključuju Barcelonina djeca – Gavi (90 milijuna eura) i Pedri (80 milijuna eura).

Što se tiče hrvatskih nogometaša, od njih pet koliko ih je sada u La Ligi, tržišna vrijednost narasla je samo jednom – Stanku Juriću. Pouzdani veznjak Real Valladolida bio je težak dva milijuna eura, dok mu je na novom ažuriranju 'cijena podebljana' za 200 tisuća eura.

S druge strane, iznenađuje malo pad tržišne vrijednosti Luke Modrića koji je s osam pao na šest milijuna eura, a naročito Luke Sučića koji je prije ovog ažuriranja bio 'težak' 18 milijuna eura, dok mu je nova cijena, usprkos prekrasnom pogotku protiv Atletica i nagrade Real Sociedada za igrača mjeseca – 15 milijuna eura. Dinki Horkašu (Las Palmas, 1.2 milijuna eura) i Anti Budimiru (Osasuna, pet milijuna eura) se tržišna vrijednost nije mijenjala.

Spomenimo kako je najveći pad doživio Julian Alvarez iz Atletica koji je s 90 milijuna eura pao na 'skromnih' 75 milijuna eura, ali i da se tržišna vrijednost za 10 milijuna eura smanjila De Jongu, Christiansenu, Militau, Kubi, Roqueu i Ansuu Fatiju koji je sada 'težak' svega 15 milijuna eura. Podsjetimo, 21-godišnjak je 2020. godine, kad je bio 'na vrhuncu' vrijedio prema TM-u 80 milijuna eura, ali brojne ozljede i loša forma malo su usporili njegov put prema zvijezdama. Fati je ove sezone odigrao svega tri utakmice (dvije u Ligi prvaka, jednu u La Ligi) te je trenutno jedna od posljednjih opcija Hansija Flicka za mjesto lijevog ili desnog krilnog napadača Barcelone.

Ažurirane tržišne vrijednosti nogometaša u La Ligi pronađite OVDJE.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Vinicius JuniorLamine YamalLuka SučićLa LigaTransfermarkt

Ostale Vijesti