Luka Batelić/Pixsell
Luka Batelić/Pixsell

Vidović, Kaneko, Pjaca: Glavna pitanja u Dinamu i dalje nemaju odgovore!

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 19.06.24. | 08:00

U Maksimiru još nisu riješili neke od važnih upitnika u momčadi, no, Dinamo se, očito, nikamo ne žuri

Dok ostali HNL klubovi polako kreću s pripremama i prvim ljetnim treninzima, dok već saznaju s kim će otvoriti europsku sezonu, u Maksimiru je i dalje godišnji odmor. Ponekad se čini - kolektivni. Naime, kasniji početak sezone, pogotovo tog europskog dijela i kasniji odlazak na pripreme determinirali su i usporeniji način rada pa, zapravo, iz Dinama zasad i nema nekih velikih, novih vijesti. Sve je gotovo isto kao prije 20-ak dana kad je završila sezona.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, prakitički, ista pitanja koja su tada bila u zraku, stoje i danas. Recimo, što je s Gabrielom Vidovićem? Tom je mladiću posudba iz Bayerna službeno istekla 1.lipnja, a znamo da ga Dinamo dotad nije otkupio. Podsjetimo, otkupna klauzula bila je 3,5 milijuna eura, Modrima je bila previsoka, pokrenuli su razgovore s Bavarcima. Ili smanjenje iznosa ili produženje posudbe, to su bili Dinamovi prijedlozi. No, Bayern dosad nije pristao, što je, na neki način i logično. Vidoviću ugovor istječe idućeg ljeta, dakle, ako se produžuje posudba mora mu i Bayern produžiti ugovor, a u međuvremenu je došao i novi trener Vincent Kompany, koji tek treba dobiti uvid u kvalitetu svakog igrača. Zanimljivo, Dinamo je zadnjih dana Vidovića nekoliko puta koristio u nekim objavama na društvenim mrežama, čak i nakon isteka posudbe, što bi moglo značiti da postoji šansa njegova ostanka u Maksimiru, što želi i on sam. Ipak, tu zadnju riječ ima Bayern, a klub iz Münchena još se nije izjasnio. Najgora bi solucija za Vidovića bila da ga Kompany povuče kući, povede na pripreme prve momčadi, dobije novi ugovor, a onda ode na još jednu posudbu, negdje drugamo. Ali, valjda će se držati i do njegovog mišljenja...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Ne zna se još niti modalitet nastavka suradnje s Takurom Kanekom. Njemu posudba iz Sappora istječe 21.srpnja, Dinamo ni tu ne želi platiti punu svotu (1,1 milijun eura), već također pokušava produžiti posudbu. Ili smanjiti odštetu. Kaneko je, pišu japanski mediji, trenutno u domovini, čak je posjetio suigrače u Sapporu i s nekima od njih malo i trenirao, a njegova je želja ostanak u Dinamu. Pogotovo u situaciji kad bi na jesen mogao ostvariti san i zaigrati u Ligi prvaka. U Sapporu stalno naglašavaju da će poštovati želju igrača, ali ako je ona u nekim gabaritima, koji su klubu prihvatljivi. Tu bi, ipak, moglo doći do dogovora, iako nije baš jasno zašto čitava priča traje tako dugo.

Kao što dugo traje u dolazak Marka Pjace u Dinamo. Odmah, na samom kraju sezone, Pjacu su kontaktirali iz Dinama, zvao ga je i Sergej Jakirović, sa sportskim direktorom Markom Marićem našao se u Rijeci za vrijeme priprema reprezentacije i ukupni zaključak glasi ovako: Dinamo želi Marka, a on želi u Dinamo! Odšteta je fiksna, 1,5 milijuna eura, od čega na polovicu pravo ima Pjaca, dakle, Rijeka tu ne bi mogla raditi problem. Ali, zašto onda Pjaca još nije Dinamov igrač? Kako smo neslužbeno doznali iz nekih izvora, radi se još na detaljima, Pjacin dolazak zasad nije ni pod kakvim upitnikom. E sad, naravno, ne dogovore li klub i igrač financijske detalje (pretpostavljamo da Dinamo pokušava smanjiti tu Pjacinu 'polovicu') može se svašta okrenuti, ali u ovom trenutku svi vjeruju u Pjacin dolazak.

Hoće li Dinamo konkretnije krenuti po Marina Šotičeka? Nakon što je iz Basela stigla na Kajzericu ponuda za potentno Lokomotivino krilo, a postoje najave i novih ponuda, u Maksimiru se, navodno, spremaju upogoniti. I pokušati riješiti taj transfer. Za koji opet nije jasno zašto se toliko oteže. Isto tako, što će biti s Lukasom Kačavendom? Dolazi li na pripreme Lokomotive ili će se pojaviti na prozivci Sergeja Jakirovića? Još ne znamo... Kao što ne znamo niti što će biti s talentiranim Dinamovim klincima, onima koji kucaju na vrata prve momčadi, ali im još treba seniorsko kaljenje. Klub partner trebao je biti slovenski Bravo, bilo je sve, više-manje, dogovoreno, međutim, očito se i tu nešto zakompliciralo. Oko financija i smještaja tih mladih igrača u Ljubljani ili oko samog, sportskog projekta? Ne kažemo da neće biti uskoro riješeno, ali dani prolaze, Dinamo se zasad još ne žuri, no, za 10-ak dana počinju pripreme i bilo bi dobro znati odgovore na većinu ovih pitanja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMarko MarićMarko PjacaGabriel VidovićVelimir ZajecTakuro Kaneko

Ostale Vijesti