Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

VIDEO Zekić u ludoj završnici ostao bez pobjede, Posušje prekinulo otkinulo bod i prekinulo zlatni niz Sarajeva

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 15.09.24. | 08:01

U sedmoj minuti nadoknade Vrgoč je pogodio za konačnih 2-2 i prekinuo seriju od četiri pobjede Sarajeva

Nakon što su se poslije reprezentativne stanke vratili na travnjake, nogometaši Sarajeva i Posušja podijelili su bodove na Koševu u 6. kolu Lige BiH odigravši 2-2. Time je Posušje prekinulo niz Zekićeve momčadi koja je imala četiri uzastopne pobjede.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Sarajevo je i u ovom susretu bilo dominantno, a Posušje nije uputilo niti jedan udarac u prema njihovom golu u prvom dijelu. Guliašvili se još jednom pokazao kao gol-mašina Sarajeva kada je u 19. minuti zatresao mrežu protivnika za 1-0, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Međutim, iako je bordo momčad i u nastavku kontrolirala utakmicu, ali nešto mirnijim ritmom, u 79. minuti Posušje je pronašlo put do njihovog gola. Nakon ubačaja iz kornera, Marić je loptu usmjerio u gol za izjednačenje.

Otvorilo je to opet utakmicu, domaćini su tražili povratak prednosti i nastavak savršenog niza i isplatilo im se u sudačkoj nadoknadi kada je Pavičić pogodio mrežu Posušja za 2-1. Međutim, uzbudljiva završnica na kraju je donijela još jedan gol. U sedmoj minuti nadoknade Vrgoč je pogodio za konačnih 2-2 i prekinuo seriju od četiri pobjede Sarajeva.

Golove pogledajte OVDJE. (Arenasport)

Duboko u nadogradnji Nidal Čelik dobio je crveni karton zbog udaranja laktom protivnika. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FK SarajevoPosušjeZoran ZekićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti