Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

VIDEO Zekić pripreme startao pobjedom pa ga Šahtar 'potopio': Ostaje im još okršaj s Olimpijom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 19:29

Na slovenskoj Rogli popularni Zeka priprema svoje Sarajlije za novu sezonu

Osječki strateg Zoran Zekić preuzeo je FK Sarajevo ovog ljeta, nakon što se rastao sa svojim Bijelo-plavima. Sada u bordo sastavu traži nova uzbuđenja, a prva su krenula već na pripremama u Sloveniji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvi je ispit Sarajevo imalo jučer protiv rumunjske UTA-e iz Arada. Nju su igrači u bordo dresovima svladali nakon preokreta rezultatom 3-1. Rumunjski prvoligaš je nakon prvog poluvremena imao prednost od 1-0, ali su izabranici Zorana Zekića u nastavku zabili tri gola i stigli do trijumfa. Prvo je Čataković u 57. minuti poravnao na 1-1, da bi Beganović u 67. minuti pogodio za 2-1, a treći gol za Sarajevo postigao je Anđušić iz penala u 79. minuti.

Ipak, danas su Zekićeve trupe natrčale na puno težeg protivnika. Naime, ukrajinski Šahtar svladao ih je rezultatom 4-1 u utakmici u kojoj su sudionici grupne faze Lige prvaka nametnuli svoj ritam, očekivano, od ptve minute. Već u 12. minuti je Danilo Sikan pogodio za 1-0, a nakon pola sata igre prednost je povisio Dmitro Kriskiv. Iako je i Sarajevo imalo par konkretnijih prilika, na odmor se ipak otišlo s 2-0, ali su zato u drugom već nakon šest minuta zatresli mrežu. Renan Oliviera vatio ih je u igru, no ne bi Šahtar bio Šahtar da se tako lako predaje. U 67. minuti Lassina Traore je s bijele tačke povisio na 3-1, da bi konačnih 4-1 postavio Brazilac Eguinaldo pet minuta prije kraja.

Zekićevi izabranici će 3. srpnja još igrati utakmicu protiv ljubljanske Olimpije, prije nego li se vrate u Sarajevo i spakiraju za let prema Kazahstanu. Podsjetimo, Sarajevo u prvom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igra protiv kazahstanskog Aktobea (11. srpnja u 17 sati). (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićFK Sarajevopripremepripremne utakmiceprijateljska

Ostale Vijesti