REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

VIDEO Vučica razbijena u Firenci: Jurić mijenjao već nakon pola sata, ali pet komada nije izbjegao!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 27.10.24. | 22:40

Je li ovo kraj za Hrvata na klupi kultnog kluba iz Rima?

Već neko vrijeme priča se kako su u Romi nezadovoljni radom i rezultatima Ivana Jurića. Hrvatski strateg zamijenio je na klupi klupsku legendu Danielea De Rossija, čija se smjena nipošto nije svidjela simpatizerima kluba. Od samog početka navijači su tako u Juriću vidjeli 'neprijatelja', za što nije kriv on, već Uprava koja se olako riješila bivšeg kapetana i osobe koju je svlačionica slijedila. Jurić, kojeg svi znaju kao 'tvrdog' trenera, diktartora, onog koji ne odstupa od svojih ideja i ne vidi zvijezde, u prvih sedam utakmica na klupi Rome tako je ostvario tri pobjede, dva remija i dva poraza. Da to Torino, bilo bi u redu, ali budući da je to momčad čije boje brane Dybala, Drovbik, Mancini, Ndicka i ostali igrači je to premalo. Usprkos tome što je on 'naš' i što bismo voljeli reći da to nije slučaj…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije utakmice u Firenci, Roma je u Europskoj ligi svladala Dinamo Kijev. Ali, tih 1-0, protiv kluba koji nije ni sjena onog kluba otprije 5-6 i više godina, nije nešto čime se treba dičiti. Također, Roma je prije tog slavlja upisala minimalne poraze od Intera i Elfsborga, dok je između ta dva susreta odigrala 1-1 s Monzom. Dakle, situacija nije dobra.

Ako su vam treneri Jurić, Leko ili Tudor, koja je formacija momčadi praktički je nepotrebno pisati. A tako sada igra Roma. I, da se ne lažemo, nije to dobro. Obrana pliva, vezna linija ne povezuje, Drovbik nema veze s onim Drovbikom iz Girone. Zatim su tu i mediji, talijanski mediji, koji možda nisu senzacionalistički nastrojeni poput engleskih, ali su zato puno britkiji kad treba zauzeti stranu. A u ovom trenutku svi nekako biraju stranu De Rossija. Ponavljamo, ne zbog Jurića, već zbog samog Capitana Futura

Deveto kolo Serie A Fiorentina i Roma zaključili su okršajem koji je svakako u medijskom prostoru bio podređen ranije odigranom između Intera i Juventusa. Opravdano. No, iako je Derby d'Italia bio briljantan, ne bi nas iznenadilo da sljedećeg tjedna Roma bude primarno na naslovnici. I Ivan Jurić.

Viole su tako došle do 5-1 pobjede protiv Vučice u čijim se redovima nije znalo 'tko pije, a tko plaća'. Već nakon 17. minuta bilo je 2-0, da bi onda u 30. minuti Jurić napravio ono što se 'ne radi' – izvadio je dva igrača. I to dva 'jaka' igrača, lijevog wing-backa Angelina te središnjeg veznjaka Cristantea. Na trenutak se učinilo to dobrom odlukom, jer u 39. je Kone, koji je u igru ušao baš umjesto Cristantea, zabio za 2-1, ali samo dvije minute kasnije stigla je potvrda kako je taj pogodak bio 'slučajnost' te da je sudar ovih dvaju momčadi – jednosmjerna ulica.

Kane je zabio u 41. za 3-1, potom je Bove u 52. povisio na 4-1, da bi u 71. minuti konačan rezultat postavio Hummels. Koji nije zabio za Romu, već je zabio autogol koji je tako 'aktivirao petardu'. Kako je prije tog petog pogotka Hermoso, koji je došao kao veliko pojačanje, a zasad igra ispod svake razine, dobio crveni karton, vjerojatno je Juriću kroz glavu samo prolazila misao kako napraviti da Mile Svilar ne mora još jednom izvaditi loptu iz svoje mreže. Nije se to dogodilo, pet puta bilo je dosta kvalitetnom srpskom vrataru, ali ovako uvjerljiv poraz jasno nam govori kako bi Jurić zaista mogao – postati bivši.

A nije isključivi krivac, nije samo on taj zbog kojeg se stvari u i oko kluba ne odvijaju u željenom smjeru. Uvjereni su bili navijači Rome prije početka sezone da će biti do kraja prvenstva u borbi za vrh, dok im prema dosad prikazanom slijedi prilično velika borba – za Europu. A kad potrošiš 92 milijuna eura na ulazne transfere, onda ona ne bi trebala biti upitna. Ili krivo mislimo?

Bilo kako bilo, Roma je razbijena u Firenci, s tim da je domaća momčad mogla i uvjerljivije slaviti. Roma? Veći posjed, 14 udaraca prema golu, ali… Pogledajte semafor, to će vam biti dosta.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)


(I.A.S.)


Tagovi

RomaIvan JurićFiorentinaSerie A

Ostale Vijesti