Davor Javorovic/Pixsell
Davor Javorovic/Pixsell

VIDEO Nesmotreni Duarte odnio ionako tanku prednost Osijeka pred uzvrat

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.08.24. | 22:00

Osijek putuje na uzvrat u Azerbajdžan nakon remija (1-1) sa Zirom koja nije pokazala apsolutno ništa vrijedno spomena u ovoj utakmici

Činilo se kako će Osijek s tankom prednošću u Azerbajdžan na uzvrat sa Zirom. Imali su 1-0 vodstvo koje je bilo autorsko djelo Antona Matkovića nakon sjajne reakcije upornog Domagoja Bukvića. No, onda je Duarte u samoj završnici napravio kazneni udarac kojeg je Utsik pretvorio u remi. Bila je to utakmica u kojoj su domaćini imali prividnu dominaciju, ali koja nije ponudila ništa konkretno osim tog gola Matkovića, odnosno vratnice koju je nešto ranije pogodio Nejašmić. I tog gola u sudačkoj nadoknadi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zapravo Osijek je odigrao zrelu utakmicu. Dobro je izgledao s obzirom na neočekivane izostanke Ramona Miereza, odnosno Guedesa... No, dobra vijest bio je povratak Nejašmića. S njim je to druga pjesma... A na koncu je nagrađen i kapetanskom trakom izlaskom Jugovića iz igre.

Gosti su statirali većim dijelom dvoboja na Opus Areni koji je gledalo nešto više od šest tisuća navijača. Tek u posljednjoj fazi dvoboja preuzeli su rizik, ali obrana Osijeka otklonila je svaki pokušaj gostiju. Praktički je Nikola Čavlina bio bez posla. Osim kada ga je Duarte kratkom loptom stavio u nezgodnu situaciju. Uostalom, prvi udarac u okvir od strane Zire stigao je taman pred početak sudačke nadoknade.

Podršku Osijeku dao je Ramon Mierez s tribina. Na poziciji špice zamijenio ga je Kemal Ademi koji traži svoju golgetersku formu već nekoliko godina. Naime, u četiri godine napadač je zabio četiri gola...

No, možda neće zamijeniti Miereza u kontekstu efikasnosti, ali u ovoj utakmici je Ademi pokazao zavidnu razinu htijenja i borbenosti. Za egzekuciju suparničkog vratara bio je zadužen Anton Matković koji je iskoristio loptu kao na pladnju posluženu od Bukvića za 1-0. Prije tog gola gledali smo utakmicu u kojoj je najveće uzbuđenje kreirao Nejašmić, odnosno njegov pokušaj glavom kojeg je zaustavila vratnica!

Duarte je trebao biti od prve minute u sastavu Osijeka. Kada se Coppitelli odlučio za Mkrtčjana, pomislili smo kako je to zbog glasine da bi Portugalac mogao napustiti Osijek u transferu u susjednu Mađarsku, a što se naveliko priča posljednjih u kuloarima oko Pampasa. Međutim, u nastavku je ipak ušao u igru i to prisilno zbog ozljede Mkrtčjana. Bolje da nije. U igru je ušao i Marko Soldo koji je zamijenio Vedrana Jugovića. To je posebno zanimljivo zbog činjenice da je Jugo stavio kapetansku traku na rame Darka Nejašmića. Apsolutno zasluženo ako je suditi prema Nejinim igrama u dresu Osijeka već duže vrijeme... I kada se mislilo da će Osijek put Azerbajdžana s tankom prednošću, Duarte je odlučio počastiti goste nespretnom reakcijom koja je imala za epilog kazneni udarac. Utsik je bio siguran...

Pogotke pogledajte OVDJE (HT, MAX Sport)

Inače, u prvoj utakmici između Omonije i Fehervara, dvoje suparnika čiji će pobjednik ići na boljeg iz dvoboja Osijeka i Zire, domaćini su bili bolji 1-0. Uzvratna utakmica između Zire i Osijeka igra se u Azerbajdžanu sljedeći četvrtak.

Osijek - Zira 1-0

Stadion: Opus Arena. Gledatelja: 6432.

Sudac: Aristotelis Diamantopoulos; pomoćnici: Konstantinos Psárris i Konstantinos Triantafyllou (svi Grčka). Četvrti sudac: Konstantinos Perrakis. VAR: Stefanos Koymparakis. AVAR: Spyridon Zampalas (svi Grčka)

Strijelci: 1-0 Matković (38., Bukvić), 1-1 Utsik (90+6.-11m)

Žuti kartoni: Pušić, Ademi, Čavlina, Duarte (Osijek); Hajiyev, Nuriyev, Ibrahimli (Zira)

Osijek (4-3-3): Čavlina - Omerović, Jelenić, Mkrtčjana (od 63. Duarte), Jurišić - Pušić (od 80. Mikolčić), Nejašmić, Jugović (od 66. Soldo) - Bukvić, Ademi (od 80. Lima), Matković.

Zira (4-3-3): Tiago Silva - Aliyev, Ruan, Mutsinzi, Djibrila (od 86. Isayev) - Martins Junior (od 86. Bayramov), Ibrahimli, Hajiyev (od 46. Zebli) - Nuriyev (od 59. Eldar), Akmedadze (od 55. Utsik), Volkov.



Tagovi

NK OsijekZiraKonferencijska liga

Ostale Vijesti