Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Mierez će u Al Jaziru, Osijeku višemilijunska odšteta

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.08.24. | 12:46

Osijek ga je pokušao zadržati i novim ugovorom prema kojem bi postao jedan od najplaćenijih igrača HNL-a, no presudila je želja Miereza za promjenom sredine u kombinaciji s velikom plaćom kojoj nitko ne može konkurirati

Ramon Mierez trebao bi karijeru nastaviti u Al Jaziri, klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Dogovor je postignut i napadača od nove destinacije dijeli tek liječnički pregled i rutinsko rješavanje administracije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek će za svog napadača dobiti oko tri milijuna eura odštete od kojeg 20 posto ide Alavesu. Priča oko Miereza radila se u tišini. Dva su kluba bila u ozbiljnoj utrci za najboljeg strijelca HNL-a. Riječ je o Al Jaziri, odnosno Al-Okhdoodu - klubu koji je preuzeo Stjepan Tomas. Međutim, Saudijci nisu mogli u kratkom vremenu zatvoriti financijsku konstrukciju pa je Al Jazira prva prošla ciljnom ravninom. Faktor vremena bio je jako bitan u ovom poslu jer Mierez više nije htio čekati.

Saznajemo kako su na Opus Areni nevoljko pristupili pregovorima. Osnovna intencija bila je zadržati Miereza do kraja ugovora, pa i pod cijenu da ode besplatno sljedeće ljeto. U tu svrhu su u Osijeku bili spremni ponuditi novi ugovor, s boljim uvjetima i o nacrtu tog istog već su načelno i pričali s Argentincem, međutim on je bio rezolutan u namjeri da promjeni sredinu. Je l' zasićenje kod Miereza u pitanju ili nešto drugo, nije više niti bitno. A kada je spreman odbiti ugovor s kojim bi išao ruku pod ruku s najplaćenijim igračima HNL-a, onda je bilo jasno da ga se teško može zadržati.

Dakako, postojala je metoda prisile ali to nikada nije donijelo nikome ništa dobroga. I onda su u Osijeku odlučili uzeti najviše što se nudi. Iako je ponuda od tri milijuna eura manje nego su tražili za Miereza od Dinama, činjenica da Argentinac želi otići a u kontekstu ugovora koji je u zadnjoj godini, odnosno nekih nervoznih reakcija u svlačionici ovih dana - utjecale su na odluku kluba da se upali zeleno svjetlo za transfer Ramona Miereza.





Tagovi

Ramon MierezLjetni prijelazni rok 2024.NK Osijek

Ostale Vijesti