VIDEO Iskorištavaju svaku grešku: Argentinci u novoj borbi za medalju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 19:30

Poznati su svi sudionici polufinala Svjetskog prvenstva u futsalu

U polufinalu SP-a u Uzbekistanu igrat će Brazil i Ukrajina te Francuska i Argentina. Dvije nogometne velesile danas su izborile polufinale pobjedama nad Paragvajom (Francuska), a aktualni viceprvaci i zlatni iz 2016. Argentinci u nastavku utakmice u potpunosti su 'razbili' Kazahstan i na kraju slavili sa 6-1. Argentinci su tako treće prvenstvo u nizu završili u borbi za medalje, a četvrto mjesto iz 2021. i dalje je najveći uspjeh kazahstanskog futsala na Svjetskim prvenstvima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao ni u prethodnoj utakmici dana, u prvom poluvremenu nismo vidjeli golove. Obje momčadi imale su svoje pokušaje, no dva ponajbolja golmana svijeta, Leo Higuita na jednoj (Kazahstan) i Nico Sarmiento na drugoj (Argentina) potvrdili su svoju reputaciju i obranili sve što su morali. Više posla imao je Zlatna rukavica za zadnja dva SP-a, Sarmiento, Kazahstanci su stvorili više opasnih prilika, a jednom pogodili i okvir gola. Najveću šansu za Argentinu propustili su realizirati Brandi i Taborda u istom napadu.

No, drugo poluvrijeme bilo je jednosmjerna ulica. Matias Rosa i Angel Claudino iskoristili su neporeznosti u kazahstanskoj obrani, posebno kod drugog gola Gaučosa, i zabili za 2-0 vodstvo Argentine. Kevin Arrieta iskoristio je šesterac u 29. minuti i doveo svoju momčad do prednosti od 3-0.

Argentina na korak do pobjede stiže u 33. golom Sebastiana Corsa koji pogađa u praznu mrežu budući da je Kazahstan tada krenuo u igru s golmanom igračem. Dauren Tursagulov lijepo zabija u 34. za 1-4, no već do kraja minute Bolo Alemany poentirao je za novih četiri razlike Argentine. Konačni rezultat postavio je Arrieta iz još jednog kaznenog udaraca kojeg je skrivio Tursagulov i zaradio crveni karton.

Golove možete pogledati OVDJE (FIFA Plus)

Polufinala su na rasporedu 2. i 3. listopada. U srijedu igraju Brazil i Ukrajina, a dan kasnije Argentina i Francuska. Favoriti u ovim polufinalima su južnoameričke reprezentacije te bismo, ako već to nikada nismo vidjeli u nogometu, u finalu futsalskog World Cupa mogli gledati reprezentativni El Clasico, između Brazila i Argentine! (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

argentinska futsal reprezentacijakazahstanska futsal reprezentacijaFutsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024

Ostale Vijesti