REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS/Stefan Wermuth

VIDEO Gibraltarsko čudo! Od 5. minute imali igrača manje pa slavili nakon jedanaesterca, Celje očekivano do nove pobjede

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 21:59

Iskusni bek koji je zabio Srbiji (1-1), sada je zabio i Estoncima za pobjedu Celja, dok je momčad iz Gibraltara, Lincoln Red Imps, od 5. minute igrala s igračem manje, da bi onda nakon jedanaeseteraca izborili prolazak u daljnju fazu natjecanja!

Slovenski nogometni prvak Celje, kojeg vodi hrvatski stručnjak Damir Krznar, rutinski se plasirao u 2. pretkolo Lige prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon uvjerljivih gostujućih 5-0, Celje je u uzvratnom susretu 1. pretkola na svom travnjaku porazilo estonsku Floru sa 2-1 što znači da su prolazak u daljnju fazu natjecanja izborili rutinski

Gosti su poveli u 12. minuti golom Tonyja Varjunda, no domaćin je u drugom dijelu okrenuo rezultat golovima Aljoše Matka (73.-11m) i Žana Karničnika (76.).

Za Celje su nastupila i dva hrvatska nogometaša. Ivan Brnić je igrao cijeli susret, dok je Luka Bobičanec igrao prvo poluvrijeme.

U sljedećem pretkolu Celje će odmjeriti snage s pobjednikom susreta između Slovana iz Bratislave i Struge.

Jako zanimljiv ogled odigran je u Gibraltaru gdje je malteški Hamrun ispao iz Europe od Lincoln Red Impsa iako su praktički cijelu utakmicu imali igrača više!

Podsjetimo, Lincoln je u prvoj utakmici minimalno slavio (Britto 37.), s tim da je utakmicu obilježio rani crveni karton domaćina kad je već u 10. minuti Elionay zaradio izdravni crveni karton.

I onda smo u drugom ogledu vidjeli praktički copy/paste utakmicu!

Naime, napadač Lincoln Red Impsa, Dan Bent, u 5. je minuti dobio izravan crveni karton, da bi onda Maltežani do pogotka koji im je osigurao produžetke stigli tek u 89. minuti kad je precizan bio Vitao.

U narednih pola sata pogodaka nije bilo, što znači da su pobjednika ovog ogleda odlučili udarci s bijele točke.

Prvih devet izvođača bilo je sigurno, da bi onda 9. jedanaestarac, odnosno 5. za goste, promašio Steve Borg, 36-godišnji kapetan kluba koji je ujedno i kapetan reprezentacije Malte, što je domaćin odmah kasnije uspio naplatiti.

Nepotrebno je uopće isticati da je ovo jedna od najvećih pobjeda u povijesti nogometa u Gibraltaru te da će slavlje potrajati do dugo u noć...


Od ostalih utakmica spomenimo kako HJK nije uspio okrenuti 0-2 poraz iz prvog ogleda te su odigravši 1-1 na domaćem terenu s litavskim Panevezysom ispali već u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka te da je FCSB još jednom očekivano svladao Virtus iz San Marina s 4-0 nakon što su u prvoj utakmici u gostima bili bolji pobjedivši 7-1,

(Hina, G)


Tagovi

LincolnLincoln Red ImpsCeljeDamir KrznarLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti