VIDEO Senzacija u Kosovu: Andorski amateri izbacili prošlosezonskog 'Dinamovog krvnika'!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 18:52

Nakon 17 euro-poraza u 17 utakmica, UE Santa Coloma svladala je Ballkani u 90 minuta (1-0), nakon produžetaka (2-1), a potom i boljeg raspucavanja jedanaesteraca (6-5).

UE Santa Coloma, iz andorskog sela Santa Coloma, prošle je sezone osvojila prvi naslov prvaka Andore. U prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka za iduću sezonu UE SA je na domaćem terenu s 1-2 izgubila od prvaka Kosova, Ballkanija, kojeg je u prošloj sezoni dobro upoznao i zagrebački Dinamo. To je ujedno bila 17. europska utakmica Sante Colome i njen 17 poraz. Zanimljivo, četiri od 17 europskih poraza ovaj klub je ostvario protiv hrvatskih predstavnika. U sezoni 2016/17 sa 1-3 i 1-4 izgubio je od Lokomotive u pretkolu Europske lige, a sezonu kasnije s 0-2 i 0-4 od Osijeka u istoj fazi natjecanja.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gol kojeg je UE Santa Coloma zabila Ballkaniju u prvoj utakmici prvog pretkola bio je peti kojeg su zabili u nekom od europskih natjecanja. Primili su do tada 48 pogodaka.

Ballkani je u uzvratu čekalo čisto odrađivanje posla na domaćem terenu. Kosovari su kontrolirali tijek utakmice, a UE Santa Coloma u prvom dijelu niti jednom nije puknula na suparnički gol. No, u 38. minuti Sundey Adetunji zaradio je direktni crveni karton te je Ballkani ostatak utakmice morao igrati s igračem manje.

UE Santa Coloma prepoznala je povijesnu priliku. I dalje je imala aktivni rezultat i u nastavku utakmice krenula je na sve ili ništa. Santa Coloma je držala posjed, stvarala prilike, a onda, u drugoj minuti nadoknade došla do velike senzacije. Gosti su izveli korner, a Egzon Sinani skrenuo je loptu u vlastitu mrežu za 1-0 vodstvo andorskog prvaka i odlazak u produžetke.

Gol možete pogledati OVDJE.

UE Santa Coloma t nije stala. U 102. minuiti utakmice Franco de Jesus zabio je za 2-0 i doveo Andorce na korak do prolaska u iduću fazu natjecanja. No, kako je voda došla do potiljka, Kosovari su se nekako uspjeli konsolidirati i u 109. minuti Walid Hamidi, igrač koji je Dinamu prošle sezone zabio za konačni rezultat, poentira za za 1-2.

Pristupilo se raspucavanju jedanaesteraca. Lindon Emerllahu je promašio prvi udarac za Ballkani i David Virgili je u petoj seriji imao priliku Santi Colomi donijeti povijesni euro-prolaz, no nije uspio realizirati udarac. Ipak, Santa Coloma je realizirala oba iduća udarca, a sedmi pokušaj Ballkanija nije realizirao Thaqi.

Tako je UE Santa Coloma, nakon 17 poraza u Europi upisala svoju prvu, povijesnu pobjedu i prvi prolaz te će u idućem pretkolu igrati protiv danskog prvaka Midtjyllanda koji je, osvajanjem prvenstva, gurnuo Dinamo u playoff Lige prvaka.

Ballkani će svoj put morati nastaviti u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, i to protiv lošijega iz dvoboja Flamrun Spartans (Malta) i Lincoln Red Imps (Gibraltar).



Tagovi

Liga prvakaUE Santa ColomaFK Ballkani

Ostale Vijesti