REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

VIDEO Dan za prvijence: Smolčić zabio za LASK, Zvonarek donio pobjedu Sturmu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 22:00

Bivši kapetan Rijeke zabio je na dodavanje austrijskog hrvata i kapetana LASK-a, da bi onda Zvonarek u završnici donio gostima pobjedu (1-2)

Nakon što je ranije ove nedjelje Dion Drena Beljo zabio za Rapid u 90+3. minuti s bijele točke za 1-1 protiv GAK-a, u posljednjoj utakmici 11. kola austrijske bundeslige još su jednom - briljirali Hrvati!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U okršaju LASK-a i Sturm Graza pobjedu je odnio aktualni prvak Austrije koji je slavio s 2-1, a pobjedu je gostima donio Lovro Zvonarek kojem je to ujedno bio i prvijenac za njegovu novu momčad. Zvonarek je zabio u 85. minuti, s tim da nije on jedini hrvatski nogometaš koji je bio precizan u ovom ogledu.

Kiteishvili je u 33. doveo goste u vodstvo, da bi onda u 60. minuti za domaćina precizan bio Hrvoje Smolčić, nekadašnji kapetan Rijeke i brat blizanac sadašnjeg kapetana Rijeke, Ivana.

Hrvoju je za pogodak asistirao Robert Žulj, austrijski Hrvat koji je već godinama kapetan LASK-a, a Smolčiću je, baš kao Zvonareku, ovo bio prvijenac za novi klub.

Pogotke hrvatskog dvojca pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Marin Ljubičić je kod domaćina odradio cijelu utakmicu, a zanimljivo je kako su dvojica hrvatskih strijalaca u igru ušli u nastavku, Smolčić u 46., a Zvonarek u 60. minuti.

S ovom pobjedom te ranijim posrtajem Rapida na gostovanju kod GAK-a (1-1), Sturm je ponovno preuzeo vrh prvenstvenog poretka te sada svoje prvom konkurentu iz Beča bježe tri boda.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

LASK LinzSturm GrazHrvoje SmolčićLovro ZvonarekAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti