REUTERS/Lisa Leutner
REUTERS/Lisa Leutner

VIDEO Beljo u 90+3. zabio za Rapid i oduzeo Pomsu pobjedu u debiju na klupi GAK-a

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 16:54

U posljednjih šest utakmica mladi Vatreni zabio je – šest pogodaka!

Iako ga se ljetos povezivalo s Dinamom i Hajdukom, Dion Drena Beljo svoj je nogometni put odlučio nastaviti u bečkom Rapidu. I njegova odluka bila je odlična, jer Beljo u Austriji igra sjajan nogomet, a u ogledu protiv GAK-a u 11. kolu austrijske Bundeslige postigao je svoj šesti prvenstveni pogodak i tako se popeo na treće mjesto ljestvice strijelaca. Ispred Belje sada su samo Ronivaldo iz BW Linza (7) te Biereth iz Sturm Graza (8).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Belji je tako ove nedjelje šestu utakmicu zaredom pronašao put do protivničke mreže. Njegova sjajna serija je započela protiv Altatcha, potom je bio precizan u dresu mlade reprezentacije protiv Andore i Grčke, da bi prije ogleda protiv GAK-a zabio prvo Hartbergu, a onda i Noahu u Konferencijskoj ligi. Što se tiče samo njegovih izvedbi u dresu Rapida, ovo mu je bio ukupno 20. nastup te 11. pogodak, što samo po sebi govori kako je Rapid pogodio dovevši ga ljetos na posudbu iz Augsburga.

Zanimljivo, ova utakmica bila je ujedno debitantska za Renea Pomsa na klupi GAK-a, a iako su ga sekunde dijelile od senzacije i pobjede protiv Rapida, Beljo je u 90+3. s bijele točke poentirao za konačnih 1-1. S ovim bodom Rapid je privremeno preuzeo vrh prvenstvenog poretka, ali Strum, s kojim su bodovno poravnati, svoju utakmicu 11. kola tek treba odigrati…

S druge strane, GAK i dalje čeka na svoje prvo slavlje ove sezone. Nakon 11 kola imaju pet remija i šest poraza, ali sama činjenica da su do samog kraja utakmice držali Rapid 'u šaci' nešto je na čemu mogu temeljiti svoj optimizam da u narednim tjednima/mjesecima mogu okrenuti stvari. Podsjetimo, Rene Poms je ranije ovog tjedna imenovan za novog trenera GAK-a gdje je došao iz Grčke gdje je radio jako dobar posao na klupi PAS Giannine.

Pogodak Belje s bijele točke pogledajte OVDJE (SK)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dion Drena BeljoRapid BečGAK 1902Austrijska Bundesliga

Ostale Vijesti