Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

VIDEO Barça bolja od Cityja, asistirali Gvardiol i Kovačić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.07.24. | 09:53

Dva nogometna velikana odigrala su prijateljski susret u Orlandu.

Španjolski viceprvak Barcelona u Orlandu je, boljim raspucavanjem jedanaesteraca (2-2, 4-1), svladala Manchester City u prijateljskoj utakmici u sklopu američke turneje oba kluba. Zanimljivo, ovo je bio treći poraz engleskog prvaka na pripremama. Izgubili su od Celtica 3-4, Milana 2-3 i sada od Barcelone nakon 2-2 u 90 minuta i lošijeg raspucavanja jedanaesteraca. Građani su, dakle, u tri utakmice primili devet pogodaka!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je bila vrlo interesantna, Barça je stigla u vodstvo u 24. minuti golom mladog Paua Victora, napadača kojeg je Barcelona otkupila od Girone, a koji je prošlu sezonu proveo na posudbi Barçinoj B momčadi. Manchester City je izjednačio preko mladog veznjaka Nica O'Reillyja (19) i to na sjajno dubinsko dodavanje - Joška Gvardiola!

No, Barcelonu je do poluvremena u novo vodstvo doveo drugi mladi veznjak Pablo Torre (21) udarcem s 15 metara. Građani su novo izjednačenje dohvatili u 60. minuti kada je Jack Grealish efektno poentirao na dodavanje Matea Kovačića. Dakle, dva hrvatska reprezentativca na kraju su se upisala u asistente.

Do kraja utakmice oba trenera napravila su brojne promjene (Kovačić i Gvardiol izašli su u 65. minuti), igra se razvodnila te više nije bilo golova. O pobjedniku su na kraju odlučivali jedanaesterci. Sva četiri pucača Barçe bila su precizna, dok su prva dva izvođača, Kalvin Philips i Jacob Wright promašili svoje mete.

Pep Guardiola na teren je poslao sljedeću momčad: Ederson - Lewis, Phillips, Gvardiol, Wilson-Esbrand - O'Reilly, Kovačić - Bobb, McAtee, Grealish - Haaland. Još su zaigrali: Ortega, Perrone, Sushoho, Doyle, Wright, Ahmed Fatah, Mbete, Hamilton i Heskey.

Hansi Flick na teren je poslao momčad u (također) 4-2-3-1 formaciji: Pena - Fort, Dominguez, Lenglet, Martin - Bernal, Casado - Araujo, Torre, Vitor Roque - Pau Victoir. Još su zaigrali: Astralaga, T. Fernandez, Valle, Darvich, Lewandowski, Romeu, Balde, Martinez, Cuzenca, G. Fernandez

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

BarcelonaManchester CityPrijateljska utakmicaJoško GvardiolMateo Kovačić

Ostale Vijesti