Dinamo/Screenshot
Dinamo/Screenshot

VIDEO Banović: „Da smo igrali još deset dana, ne bi nas pobijedili“, Horvat: „Pokazali smo da smo bolji“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.10.24. | 17:12

Trener je oduševljen pristupom svoje momčadi

U susretu 2. kola juniorske Lige prvaka nogometaši Dinama su u Zaprešiću pobijedili Monaco sa 1-0. Bila je to prva pobjeda mlade momčadi Dinama, nakon što je prvom kolu izgubila u Munchenu od Bayerna sa 1-2. Momčad iz Kneževine je pak, upisala prvi poraz nakon što je na otvaranju porazila Barcelonu sa 4-3. Strijelac odlučujućeg gola bio je Patrik Horvat u 63. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Utakmica sama po sebi jako teška, težak protivnik, preokrenuli su utakmicu protiv Barcelone skroz. Dobro smo ih analizirali, ispunili zahtjeve trenera i pokazali da smo bolja momčad. Fizički su jači od nas, ali imali smo prednost igre po bokovima, krila su im bila usko, to je na kraju rezultiralo golom", rekao je nakon utakmice strijelac pobjedničkog gola koji je ranije prošao pripreme i sa seniorskom momčadi.

"Meni je puno značilo i pomoglo igranje sa seniorima, dalo mi je poticaja da radim još bolje i dalje", rekao je pa zaključio:

"Važna utakmica, ali nam je fokus na prvenstvu. Ovo je jako lijepo, ali moramo se bazirati na ligu."

Trener Ivica Banović bio je oduševljen.

"Prvi dojmovi su i protiv Bayerna i danas da je razina požrtvovnosti i igranja jedan za drugoga u standardima genijalnosti. Zato smo pobijedili, zato nismo dobili 20 kornera koje smo imali pred kraj, zato ne bi dobli još 10 dana, u to sam siguran, zato što su dečki odlučili da će danas pobijediti. Prvih 80 minuta mislim da smo imali puno više šansi, puno više od igre, imali smo 3-4 mrtvaca. Dominirali smo u igri, a onda kada se još tome pridoda požrtvovnost, ne bi nam dali gol još pet dana, ali samo s ovakvim pristupom kakav su imali danas. To je brutalno bilo, za pristup kapa dolje, za pobjedu okej, ali za pristup svaka čast."

Horvata je uveo u 62. minuti, a zabio je već u 63.

"Neki put uvedeš nekog pa da autogol, nekada da gol, to je sreća, ali je zasluga Pače koji je radio prošli tjedan i u napadu i u fazi obrane, rekao sam mu da samo nastavi raditi i evo danas je došla nagrada. Sretan sam ja, sretan je on, sretna je ekipa i okolo svi."

Modri su slavili, iako su u 16. minuti promašili penal.

"Zaboravio sam da smo imali jedanaesterac. Uopće nas nije poljuljalo. Kao da ga i nismo imali, tako smo nastavili. Dečki su danas bili i s loptom i bez lopte na fenomenalnoj razini. Pristup je bio na genijalnoj razini, ovo ostalo je došlo kao posljedica toga."

Slijede dvije utakmice u prvenstvu pa opet Liga prvaka.

"Ponizni trebamo biti uvijek. Ne možemo pričati danas o poniznosti, jasno, ali sutra već idemo, posebno dečki koji nisu danas igrali, idemo opet u prašinu dole raditi."



Tagovi

Ivica BanovićGNK DinamoDinamo junioriMonaco

Ostale Vijesti