Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamovi juniori srušili Monaco! Prvo promašili penal, a onda im džoker s klupe donio pobjedu

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 02.10.24. | 15:52

Plavima se istinitim još jednom pokazalo pravilo 'onaj na kome je skrivljen kazneni udarac ne smije ga pucati', ali na kraju su ipak stigli do prvih bodova u Ligi prvaka

Dinamova juniorska momčad došla je do prve pobjede u Ligi prvaka mladih svladavši u Zaprešiću 1-0 vršnjake iz Monaca. Pobjedu u 2. kolu natjecanja Modrima je donio džoker s klupe - Patrik Horvat u 63. minuti susreta. Podsjetimo, Monaco je u prvom kolu s 4-3 svladao Barcelonu, a Dinamo je poražen kod Bayerna 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Imao je Ivica Banović u ovom susretu kompletniju momčad nego što je imao u Bayernu prije dva tjedna. Ovoga puta je na desnom beku bio Noa Mikić, velika perspektiva domaćeg nogometa na toj poziciji. Od prve minute su na travnjaku bili i Šunta, Rimac, Miljak i Vlahović.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti i to već u drugoj minuti. Bouabre je nakon finte na Zebiću proigrao Michala, ali je on srećom po Dinamo promašio gol. Iako je Monaco od prve minute pokazao da je fizički iznimno spremna momčad, Modri su tražili svoju šansu, a uskoro je i dobili. U 16. minuti je Coudour srušio Šepića u 16-ercu i sudac iz Armenije je pokazao na bijelu točku bez oklijevanja. Šepić je na sebe uzeo izvođenje kazne i još se jednom pokazalo staro pravilo - ne treba pucati onaj na kojemu je prekršaj napravljen. Stawiecki je bio siguran na golu i bez problema obranio domaćima priliku za rano vodstvo.

Nije Dinamo statično čekao na to da se prilika sama ukaže. Imali su Modri i korner, ali ga nisu iskoristili kako bi zaprijetili golu. Noa Mikić je nakon lijepe akcije u 28. minuti pucao prema vrataru francuske momčadi, no udarac je bio preslab. U 37. minuti domaći su imali još jednu odličnu priliku. Kapetan Pavić je odnio loptu, Rimac je pucao, pomalo sebično i lopta nije uspjela opasnije zaprijetiti gostima. Da ju je dodao natrag Paviću, šansa za gol bila bi puno izgledenija. Nastavio je Dinamo pritiskati. Sven Šunta izveo je korner, lijepo ubacio, ali Jakirović mlađi ju nije uspio zahvatiti kako treba. Slagali su Plavi slagalice, živnula je utakmica, ali ili je šut bio loše naciljan, kao onaj Pavića ravno u igrača ispred sebe, ili bi Stawiecki bio siguran na vratima. U samoj završnici prvog dijela Mikić je poslao sjajnu loptu za Rimca, ali pomoćni je sudac podigao zastavicu. Promjene rezultata nije bilo nigdje, baš kao niti produžetka prvog dijela. Mogli su Modri žaliti s obzirom na nekoliko jako dobrih prilika.

U nastavak su oba trenera krenula bez promjena, a Dinamo je opet aktivno tražio priliku za gol. U 63. minuti napokon im se isplatilo i to uz pomoć džokera s klupe. Samo nekoliko trenutaka ranije Patrik Horvat je na travnjaku zamijenio Vlahovića, a potom Dinamu donio vodstvo nakon sjajne kontre dinamovaca i asistencije Bakovića. Dobro su kombinirali Modri i nekoliko trenutaka kasnije, no Nidombe je uklizao ispred Horvata i spriječio ga da dođe do svog drugog gola danas.

Zaprijetili su i gosti nakon toga iz polukontre i jednog pokušaja iz prekida, no nije bilo veće opasnosti za Rajića. Golman francuske momčadi imaju je puno više posla. U 78. minuti odlična akcija u režiji Rimac-Ćutuk-Rimac-Horvat umalo je poduplala vodstvo Plavih, ali Horvat je pucao slabijom, desnom nogom pa nije dovoljno dobro zahvatio loptu da bi stvorio veći problem gostujućem vrataru.

Desetak minuta prije kraja probudiloi su se gosti. Prvi pokušaj zaustavio je blok, drugi je iščupao Rajić, a ubačaj iz kornera očistili su mladi dinamovci na ugodnoj udaljenosti. Potom je Šepić lijepo prošao po lijevoj starni, dodao Horvatu koji je na desnoj strani našao Ćutuka, ali on nije uspio proći braniča Monaca pa je napucao loptu i zaradio prvi žuti karton na susretu. Do kraja susreta pala su još tri žuta kartona, sva tri za igrače Monaca, no to je sve što im je nervoza donijela, dok su Modri sačuvali prednost i upisali prve bodove u ovosezonskoj Ligi prvaka mladih.

Mladim dinamovcima sada slijede dvije utakmice domaćeg prvenstva. Prvo će ugostiti Slaven Belupo, a potom ići u goste gradskom rivalu Kustošiji. Nakon toga im slijedi gostovanje protiv RB Salzburga 23. listopada od 15.30h.


DINAMO U19 - MONACO U19 1-0

Strijelci: 1-0 Horvat (63., Baković)

Stadion: Ivan Ljaljak Ivić, Zaprešić

Žuti kartoni: Ćutuk/ Tincres, Toure, Nibombe

Crveni kartoni: -

Dinamo U19 (4-2-3-1): Rajić - Mikić (od 85. Kerin), Zebić, Jakirović, Šepić - Šunta (od 76. Šutalo), Pavić, Baković - Miljak (od 76. Ćutuk), Rimac, Vlahović (od 62. Horvat). Trener: Ivica Banović

Monaco U19 (3-5-2): Stawiecki - Kiwa, Nibombe, Mokabakila - Coudour (od 77. Toure), Cabral, Bamba, Benama (od 77. Toure), Bouabre (od 62. Carvalho)- Tincres, Michal. Trener: Djimi Traore







Tagovi

GNK DinamoDinamo junioriMonacoLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti