Photo: Nel Pavletić/PIXSELL
Photo: Nel Pavletić/PIXSELL

VIDEO Đalović: “Dat ćemo sve od sebe da ostanemo na poziciji koju sad imamo”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 11:36

Trener Rijeke te novopridošli vezist najavili su Jadranski derbi

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 20 sati na stadionu na Rujevici dočekuju Hajduk u Jadranskom derbiju u 8. kolu hrvatskog prvenstva. Riječ je o 102. prvenstvenom ogledu Rijeke i Hajduka otkako je HNL-a, a u dosadašnjem 101 splitska momčad uspješnija je za jednu pobjedu (39 prema 38), uz 24 remija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ove sezone Rijeka i Hajduk nalaze se na vodećim mjestima prvenstvene ljestvice s identičnim učinkom (po pet pobjeda i dva remija), ali i gol razlikom koja je uvjerljivo (+14 u odnosu na +7) na strani riječke momčad.

“Moja momčad je trenirala dobro, nemamo nekih većih problema i vidjet ćemo u dva treninga do nedjeljne utakmice. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrirani i uz pomoć svojih navijača dat ćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada”, kazao je na konferenciji za medije Radomir Đalović, trener Rijeke.

Đalović je istaknuo da nije stavljao posebne zadatke pred svoju momčad.

“Što se tiče pripreme napravit ćemo sve kao i svaku utakmicu, ali s obzirom na predznak derbija, na činjenicu da dijelimo prvo mjesto na ljestvici, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje i Uremovića vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv da pred punim tribinama naprave kvalitetan rezultat.”

Trener Rijeke je i pun hvale za Hajduk i način na koji Bijeli igraju ove sezone.

“Tablica je jedino što se gleda i Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao momčad u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu. Imaju klasne igrače poput Rakitića koji odigrava puno dugih lopti na Livaju, ali pokušat ćemo mu onemogućiti te stvari, da je što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka”, zaključio je Đalović.

U ime svlačionice utakmicu je najavio Amer Gojak,koji se sve više nameće treneru tražeći minutažu i svoje mjesto u momčadi.

“Spremni smo i svi znamo što derbi znači ovom klubu i našim navijačima. Dat ćemo maksimum na tri boda ostanu na Rujevici i da obradujemo naše navijače. Nisam dugo igrao, ali trenirao sam kako bih ostao u formi. Fali mi utakmicu, ali dižem se i spreman dočekujem derbi”, rekao je Gojak.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u nastavku.



Tagovi

HNK RijekaHajdukRadomir ĐalovićAmer GojakHrvatska nogometna ligaJadranski derbi

Ostale Vijesti