Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Veliko pojačanje za Varaždin, vraća se krilni napadač koji je zabio 30 golova za klub

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.09.23. | 12:15

Ako se vrati u staru formu, brzo će domaći navijači zaboraviti na Tonija Teklića.

Nogometaši Varaždina i Istre 1961 zaključit će 8. kolo Hrvatske nogometne lige. Dvoboj se igra u Varaždinu s početkom u 19.15 sati, a posebno će biti zanimljiv jer bi u njemu domaćin trebao biti jači za vrlo važnu kariku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, nakon nešto manje od pet mjeseci borbe s ozljedom mišića, na terene se vraća Domagoj Drožđek. Bio je u zapisniku već u prošlom kolu protiv Rijeke, ali nije ulazio u igru. No, trener Mario Kovačević najavio je na konferenciji za medije uoči utakmice da će Drožđeka koristiti u današnjem dvoboju.

"Drožđek je počeo trenirati i bio je u konkurenciji za susret s Rijekom, dobro je radio ova dva tjedna i sigurno ću ga koristiti jedan dio utakmice s Istrom 1961", najavio je strateg Varaždinaca.

Povratak Drožđeka predstavlja veliko pojačanje za momčad jer se radi o sjajnom krilnom igraču izrazito napadačkih sklonosti. Tome u prilog ide čak 30 zabijenih golova u 72 nastupa za Varaždin u da najviša razreda hrvatskog klupskog nogometa.

Drožđek je široj javnosti postao poznat kada je kao 17-godišnjak prešao iz omladinskog pogona Dinama u juniorsku momčad Borussije Dortmund. Član njemačkog velikana bio je tri godine, ali nije upisao debi za prvi sastav i vratio se u Hrvatsku. Odradio je dvije sezone u Varaždinu, sezonu i pol i Lokomotivi, da bi se u siječnju 2020. ponovno vratio u matični mu Varaždin. Pokazalo se to kao pun pogodak jer je sjajnim partijama zaradio transfer u Južnu Koreju, točnije u Busan.

U dvije godine odigrao je 57 utakmica i zabio četiri pogotka, da bi se u veljači 2023., po treći puta, vratio u Varaždin. U najnovijem mandatu na sjeveru Hrvatske upisao je devet nastupa, po jednom zabio i asistirao, a sada mu predstoji povratak nakon duge pauze. Ako se vrati u staru formu, brzo će domaći navijači zaboraviti na Tonija Teklića. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDomagoj DrožđekNK VaraždinVaraždinozljeda

Ostale Vijesti