Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dvoboj susjeda na ljestvici, koliko može Istra 1961 bez Ercega? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 08:05

Utakmica se igra s početkom u 19.15 sati.

Osmo po redu kolo Hrvatske nogometne lige zaključit će dvoboj Varaždina i Istre 1961. Susret je to momčadi koje su solidno otvorile sezonu i nalaze se daleko od dna, za koje je čvrstim sidrom ukopan Rudeš, tako da će obje momčadi bez pritiska pobjede moći krenuti po tri boda. Utakmica se igra u Varaždinu s početkom u 19.15 sati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obje momčadi u susret ulaze sa po sedam bodova na kontu, no uz razliku da su Varaždinci odigrali šest, a Puljani sedam utakmica. Imaju i identičan rezultatski učinak – po jedna pobjeda i poraz te četiri neriješena ishoda, što je jasan pokazatelj da obje momčadi teško gube. U to su se u prošlom kolu uvjerile i momčadi koje pretendiraju na vrh. Varaždin je na Rujevici osvojio bod, odigravši 2-2 uz spektakularan pogodak Frana Brodića, dok je Istra 1961 pogotkom Matea Lisice duboko u sudačkoj nadoknadi šokirala Hajduk i nešto manje od 30 tisuća navijača na Poljudu.

A upravo jedan od zaslužnijih za pobjednički pogodak Istre 1961 večeras neće nastupiti na sjeveru Hrvatske. Naime, Ante Erceg zaradio je u Splitu treći žuti karton i danas će odraditi suspenziju. Ako pitate domaćeg trenera, to je odlična vijest za njegovu momčad.

Nikada se ne veselim nesreći suparnika, ali veseli me treći žuti karton Ercega jer to je igrač koji njima donosi puno toga. Iskusan je, agresivan, zna dati gol, puno znači Istri 1961 i dobro je za nas da neće biti u kadru. S druge strane i Pellumbi nama puno znači u fazi obrane, pogotovo kod iznošenja lopte, ali nadam se da ćemo mi njega bolje nadoknaditi nego Istra 1961 Ercega”, vrlo je iskren bio Mario Kovačević.

Kod Varaždinaca, osim spomenutog Pellumbija koji je na Rujevici dobio crveni karton, neće igrati ni ozlijeđeni Lamine Ba. Osim neigranja Ercega, Kovačevića može veseliti i povratak Domagoja Drođžeka, kao i Marina Pilja, koji je zbog ozljede ramena propustio gostovanje na Kvarneru.

Što se Istre 1961 tiče, oni će, osim već spomenutog Ercega, u današnjem dvoboju igrati bez Matheusa, no trener David Català nije zbog toga zabrinut.

„Nakon pauze i nakon pobjede nad Hajdukom, nastavljamo se boriti. Gledali smo utakmice Varaždina i mislim da će biti težak protivnik. Moramo pokazati najbolju verziju sebe u borbi s njima i pokušati uzeti tri boda što nam je target cijelog tjedna. Ercega nema ove utakmice, ali od ostalih igrača očekujem da pokažu jednaku strast i energiju na terenu i uopće se ne brinem jer vidim na igračima da žele igrati, da se žele natjecati za njegovo mjesto i siguran sam da će dati svoj maksimum”, poručio je španjolski strateg uoči utakmice, a potom i dodao plan za današnji dvoboj:

„Očekujem da imamo dobar posjed, da budemo hrabri s loptom i mislim da je najbolja verzija obrane imati loptu što je više moguće. Trebamo imati strpljenja i biti vertikalni u napadu. Mislim da će oni imati sličan plan i da će napadati”, poručio je Català.

Glavni sudac utakmice bit će Ante Terzić (Podstrana), pomagat će mu Vice Vidović (Solin) i Dejan Vuković (Zagreb). Četvrti sudac bit će Ivana Martinčić (Koprivnica), VAR sudac na ovom je ogledu Fran Jović (Zagreb), dok će AVAR biti Jerko Crnčić (Vrbovec). (I.M.)

Očekivani sastavi:

Varaždin (4-3-3):


Istra 1961 (4-3-3):




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinIstra 1961

Ostale Vijesti