Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Veliki peh mladog 'dinamovca', ozlijedio se na zadnjem treningu i propustio slavljeničku utakmicu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 17:30

Igor Bišćan planirao je u utakmici s Goricom dati napokon veću minutažu Gabrijelu Rukavini. No, on je na utakmicu došao sa štakama

Puno se tijekom ovog proljeća pričalo o Gabrijelu Rukavini. Igrač, za kojega se očekivalo da bi mogao biti novi klinac, koji će dobiti ozbiljniju šansu u prvoj momčadi, kod Ante Čačića bio je sasvim u drugom planu. Poznato je i da je njegov otac Tomislav javno istupio i najavio da će Gabrijel otići iz Maksimira, ako se situacija ne promijeni. No, promijenio se trener, ali nije ni Igor Bišćan mladom Rukavini davao previše prilika. Ipak, imao je Dinamov trener ideju protiv Gorice dati šansu Rukavini, navodno je planirao i staviti ga u početni sastav. U svakom slučaju, činjenica da nije bio u kadru juniorske momčad protiv Varaždina u subotu (Dinamo je pobijedio 5-1), bila je znak da će istrčati u Maksimiru na slavljeničkoj utakmici protiv Gorice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali, nakon svega, imao je Rukavina i veliki peh. Na zadnjem treningu prije utakmice ozlijedio je gležanj i u nedjelju u Maksimir stigao na štakama. Bio je u publici, kasnije se priključio na terenu igračima na dodjeli medalja i pehara, ostavio je štake po strani, ali je šepao. Nije tako dočekao svojih pet, 45 ili 90 minuta slave, završio je sezonu sa samo 72 minute u HNL-u. Kod Bišćana je ušao s klupe tri puta, a polovicu ukupne minutaže odigrao je u zadnje dvije utakmice, protiv Šibenika 26, protiv Rijeke 10 minuta. Svoj, možda i prvi debi u prvih 11, nije dočekao. Kakav će biti Rukavinin status iduće sezone, trenutno je teško zaključiti, ali jasno je da 19-godišnjak mora igrati, ne smije još jednu sezonu provesti u drugom i trećem planu, ako u Dinamu s njim ne računaju ozbiljno, vjerojatno će napustiti Maksimir. (T.N.)



Tagovi

Gabriel RukavinaGNK DinamoHNK Gorica

Ostale Vijesti