Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Velikan s juga Europe uživo gledao Glavčića i zadovoljno napustio Koprivnicu, interes postoji i za Knölla, Lulića, Godu...

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 08:54

Slaven će sigurno ostati bez barem jednog stožernog igrača, jer to je jednostavno način na koji klub funkcionira. Primoran je svake godine prodati nekoga kako bi stabilno živio kroz sezonu

Prije otprilike desetak dana pisali smo kako je Nemanja Glavčić, najbolji igrač Slavena Belupa, na meti nekoliko grčkih velikana (AEK, Panathinaikos), neimenovanih bundesligaša iz Njemačke i Austrije, a ruski mediji pisali su i o interesu CSKA Moskve.

No, čini se kako je AEK odlučio prvi stupiti kontakt s 24-godišnjim srpskim veznjakom te su ga, kako piše Podravski.hr, uživo gledali na nedavnoj utakmici protiv Hajduka. Gledali i ostali zadovoljni viđenim, jer je Glavčić u toj utakmici ponovno bio najbolji Farmaceut.

U koprivničkom prvoligašu upoznati su s interesom AEK-a, ugostili su njihove predstavnike na toj utakmici i čeka se službena ponuda. S obzirom na interes drugih klubova, Grci vjerojatno neće dugo oklijevati, ali pitanje je koliko će ponuditi, jer su čelnici Slavena Belupa Glavčića označili kao najvrjednijeg eksponata u izlogu.

Osim što je mladi igrač, najbolji je asistent kluba i ponajbolji lige, često zabija i nalazi se u prilikama, i Farmaceuti bi voljeli zaraditi barem 1,5 milijuna eura, što bi bio jedan od najviših transfera u povijesti kluba. Međutim, Glavčiću za godinu dana istječe ugovor i vjerojatno bi ga pustili i za 500.000 eura manje.

Također, današnje izdanje Sportskih novosti donosi informaciju i o interesu klubova iz američke MLS lige, no pitanje je želi li Glavčić u takvu egzotiku, s obzirom na to da je u nedavnom intervjuu za Germanijak naglasio kako bi se želio okušati u jačoj ligi i napraviti korak naprijed u karijeri, a samim time možda i privući poglede srpskog izbornika. S odlaskom u SAD to bi teško ostvario.

Kada smo već kod Farmaceuta, trener Tomislav Stipić prije nekoliko dana je rekao kako ga veseli sve češći interes bogatijih klubova za njegovim igračima, a to znači da nije samo Glavčić u izlogu. Iako službenih potvrda nema, interes postoji i za Nijemaca Törlesa Knölla, a tu su i Karlo Lulić te Bruno Goda, koji je jedan od boljih lijevih bekova u HNL-u. Iako su mu tek 23 godine, mnogo iskustva je već stekao, a protiv Dinama će odigrati stotu utakmicu u dresu Farmaceuta.

Što će se od ovih transfera ostvariti vidjet ćemo u sljedećem prijelaznom roku, no sigurno je da će Slaven ostati bez barem jednog stožernog igrača, jer to je jednostavno način na koji klub funkcionira. Primoran je svake godine prodati nekoga kako bi stabilno živio kroz sezonu.


Tagovi

Nemanja GlavčićKarlo LulićBruno GodaSlaven Belupo

Ostale Vijesti