Borna Jakšić/Pixsell
Borna Jakšić/Pixsell

Večer kad bi Maksmirom moglo odzvanjati: 'Prvi smo, prvi sad!' Ali, Zekić je još u šumi...

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 08:45

Dinamo protiv Osijeka (19.30) može osigurati naslov prvaka, ne pobijedi li Rijeka u Varaždinu. Međutim, postoji i scenarij u kojem Modri mogu zakomplicirati matematičju potvrdu trofeja

Maksimir je gotovo rasprodan, ali ni to više nije vijest. Subota sunčana, vedra i nasmijana, idealna za proslavu naslova prvaka! Barem ako ste Dinamov navijač i vjerujete da će večeras konačno nestati sva patnja i neizvjesnost, koje su čitave sezone 'udarale' maksimirski klub u borbi za najvažniji trofej. Očekujemo scene koje smo često gledali iz završnica najboljih europskih liga, ljudi ogrnuti Dinamovim šalovima i zastavama, u nekom kafiću, na šanku ili terasi, gledaju na velikom ekranu dvoboj Varaždina i Rijeke i čekaju dobru vijest. Pratit će se, ne sumnjamo, taj sraz s posebom pažnjom, jer, ako Rijeka ne uspije uhvatiti tri boda protiv Varaždinaca, bit će to poput znaka iz startnog pištolja! Tada Dinamu pobjeda protiv Osijeka donosi naslov, matematički, službeno. Da, mogla bi ovo biti večer, u kojoj će Maksimirom odzvanjati: 'Prvi smo, prvi sad!'

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mi se nećemo fokusirati na to kako će proći Rijeka, gledamo samo sebe, da odigramo dobru utakmicu i uzmemo tri boda.", pragmatičan je Sergej Jakirović uoči utakmice, koja, naravno, nudi i drugu stranu medalje od spomenutog slavlja i fešte. Znamo da je najteže igrati utakmice, u kojima su tri boda već upisana, prije kojih se već slavi trijumf, u ovom slučaju i naslov prvaka. Gotovo da postoi čovjek, koji sumnja u Dinamovu pobjedu protiv Osječana! Što je dvosjekli mač, pogotovo u okolnosti kad Modre za četiri dana čeka i finale Kupa protiv Rijeke pa su misli mnogima već na tom dvoboju.

"Nećemo nikoga čuvati i odmarati za Kup, idemo na Osijek s najjačim sastavom.", ponovio je Jakirović, ono što ponavlja prije svake utakmice. Više-manje su svi zdravi, uz neke manje probleme, a zbog tri žuta kartona neće igrati Sandro Kulenović. Dinamo, dakle, ide punom snagom, nakon devet pobjeda u nizu, traži se deseta, u glavi već odzvanjaju taktovi šampionske koračnice, ali... Zekić je još 'u šumi'! Osijek je također u pozitivnom nizu, bori se za Europu i treba mu uspjeh u Maksimiru, a k tome, nijedna od tri dosadašnje utakmice nije za Modre bila lagana. Naprotiv. Dvije pobjede i remi, ali sve uz puno preokreta, u sudačkoj nadoknadi. Jasno je da bi i ove večeri mogla Dinamo očekivati teška i zahtjevna partija. A u zraku je uvijek moguć i drugačiji rasplet. Ili zaplet. Ako Rijeka prođe pobjednički kroz Varaždin, onda bi Dinamo u slučaju neuspjeha u Maksimiru zakomplicirao samu završnicu prvenstva. Jasno, teško je vjerovati u obrat i gubitak naslova, ali proslava bi se odgodila za barem tjedan dana, vratila se nervoza... A to je scenarij kojega u Dinamu, svakako, žele izbjeći.

“Idemo na noge budućem prvaku koji je ponovno izašao kao pobjednik unatoč svemu što im se događalo. Pokazali su svoju snagu. Nećemo ništa bahato pričati, pripremamo se za još jednu dobru utakmicu”, kaže, pak, Zoran Zekić, koji ima problema sa sastavom. Uz dodatak:

"Gledamo sami sebe i nadamo se da ćemo zakomplicirati situaciju!"

Predstavit će Zekić u Maksimiru još jednom iskusnog Miereza i talentiranog Matkovića, ne samo njih, ima u zadnje vrijeme u svojoj momčadi vrlo kvalitetnih pojedinaca. Iako. Jakirović će reći:

"Matković je veliko bogatstvo hrvatskog nogometa!"

Tko zna, možda na ljeto postane i Dinamova meta, iako, znamo da Osječani nerado prodaju igrače u Dinamo. U svakom slučaju, zanimljiva subota u Maksimiru, utakmica, koja može odlučiti prvenstvo. Ili ga još malo zakomplicirati.

MOGUĆI SASTAV DINAMA (3-1-4-2):

Nevistić - Pierre-Gabriel, Theophile, Ristovski - Mišić - Kaneko, Sučić, Baturina, Vidović - Brodić, Petković. Trener: Sergej Jakirović.

MOGUĆI SASTAV OSIJEKA (4-2-3-1):

Kolić - Guedes, Prekodravac, Duarte, Jurišić - Cokaj, Nejašmić - Bukvić, Pušić, Matković - Mierez. Trener: Zoran Zekić.

Utakmica Dinama i Osijeka počinje u 19.30 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Patrik Kolarić (Osijek), pomoćnici su Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Nikola Kečkiš (Virovitica). VAR sudac je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), a AVAR Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).





Tagovi

GNK DinamoOsijekHNLHrvatska nogometna ligaZoran Zekić

Ostale Vijesti