Luka Batelić/Pixsell
Luka Batelić/Pixsell

Dinamo planira smijeniti Jakirovića i vratiti Bišćana? To stvarno nema logike... Modri odbacili šuškanja

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 11.05.24. | 08:01

Oko Maksimira se stalno priča da još nije izvjesno da će aktualni trener ostati na klupi u novoj sezoni, čak i da uzme dvostruku krunu i da je Bišćan navodno odbio povratak. A Dinamo je na dan utakmice odbacio takve priče i stao uz trenera

Neki smo dan pisali o budućnosti Sergeja Jakirovića na Dinamovoj klupi u novoj sezoni, svjesni da u Maksimiru još nisu načisto hoće li on ostati trener, da nisu baš svi u Dinamu zagovaratelji njegova ostanka. No, isto tako, zaključili smo i da bi bilo potpuno logično da Jakirović, ako, odnosno kad osvoji naslov prvaka, zaslužuje novi mandat, nakon svega što je napravio ove sezone. Jer, sjećamo se, preuzeo je Dinamo u teškoj situaciji, momčad u raskoraku, slagao ju je u hodu, redao poraze, tražio rješenja... No, na kraju se novci broje, a na kraju bi Jakirović mogao osvojiti dvostruku krunu (naslov već, praktički, ima u rukama), mnogi su potezi, koje je vukao, ispali dobitni, jednostavno, pronašao je put do uspjeha, kad je bilo najpotrebije. Uostalom, Dinamo je trenutnu u nizu od devet pobjeda, slavio je dvaput na Poljudu, jednom na Rujevici... I, doista, bio bi čudan potez maksimirske vrhuške mijenjati trenera! U Maksimiru su u subotu i potvrdili da stoje iza Jakirovića, ali kako je krenula priča?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, u Maksimiru se već neko vrijeme šuška da Jakiroviću na kraju sezone spremaju zahvalnicu. Zapravo, krenulo je time da se razgovara treba li on ostati, a do danas niti on niti javnost nisu dobili odgovor na to pitanje. Što jasno sugerira da u Dinamu razmišljaju o drugim rješenjima. Prema jednoj informaciji, koja već duže kola eterom, a danas je donosi i tiskano izdanje SN-a, Velimir Zajec želi na Dinamovu klupu vratiti Igora Bišćana! Znamo da je Zajec hvalio Bišćana još dok nije bio predsjednik Dinama, da je komentirao njegov prerani odlazak iz Maksimira, povezani su još od Bišćanovih igračkih dana i transfera u Liverpool. Prema informacijama Germanijaka, Zajec i ljudi iz Dinama kontaktirali su Bišćana jop u prvoj fazi svog dolaska u Maksimir, dok je sezona bila neizvjesna i nije se znalo u kojem će smjeru otići Dinamo. Pitali su Bišćana bi li bio zainteresiran za povratak na klupu, s koje je otišao u kolovozu prošle godine, u slučaju da dođe do Jakirovićeva odlaska, ali on je, navodno, tu mogućnost odbio! Ili, barem je nije objeručke prihvatio. Očito, Bišćan je iz Dinama otišao zasićen, 'devastiran' i povratak u Maksimir tada mu nije bio prva opcija, pogotovo nakon neuspjeha i kratke epizode u saudijskom Al Shaababu. Bišćanu se, doznajemo, ponuda iz Maksimira u tom trenutku nije dopala. Međutim, znate kako je s trenerima, što su duže bez posla, više ih 'svrbi' i nije isključeno da je Bišćan do danas promijenio mišljenje. Podsjetimo, Bišćan je iz Maksimira otišao uz bogatu otpremninu pa se prije nekog vremena pojavila i informacija da bi u Dinamu pokušali 'prebiti' taj novac za novi Biščanovm angžaman. Što, budimo iskreni, ipak ne izgleda realno.

No, u čitavoj je priči i dalje nije potpuno jasno zašto je Jakirovićev odlazak uopće postao tema u Maksimiru i zašto bi se oko njega lomila koplja!? U redu, nije bio izbor aktualne garniture, njega su ovdje zatekli. Ali, zatekli su mnoge, na raznim pozicijama pa su rijetki otišli. Nisu zadovoljni Dinamovim igrama i rezultatima? Legitimno je razmišljati da Dinamo može bolje i da je trebao ranije suzbiti neizvjesnost, da neki igrači (posebno mladi) pod Jakirovićem možda nisu dovoljno iskočili. Ali, zato neki drugi jesu! Svakom se treneru može naći zamjerka. Ali, kakvu će poruku će poslati time ako smjene trenera nakon što je osvojio naslov prvaka u sezoni, u kojoj je to bio jedini imperativ? A još ako bude dvostruka kruna? Postoje li ikakva jamstva (naravno da ih nema) da će Bišćan ili bilotko drugi biti uspješniji i ispuniti sve ciljeve? Baš sad kad je Jakirović uhvatio kontinuitet, kad je, ajmo reći, pohvatao sve konce, sad ga mijenjati? I, nije li prošlo premalo vremena od Bišćanova odlaska da bi se već vratio i bio drugačiji? U svakom slučaju, nema pretjerane logike, podsjetilo bi to i na neka ne tako davna vremena, kad su treneri letjeli niz maksimirske stepenice, često i bez previše povoda, čak i kad su ispunili ciljeve... Inače, Jakirović ima ugovor do 2026.godine, ali, znamo odavno da ugovori kod trenera ne znače ništa.

Ubrzo su se u subotu oglasili iz Maksimira i na svojim društvenim mrežama i dematirali da se raspravlja o Jakirovićevu statusu:

"GNK Dinamo daje punu podršku treneru Sergeju Jakiroviću kao i cijeloj momčadi. Uvjereni smo od prvog dana da će naša ekipa predvođena trenerom Jakirovićem još jednom dokazati svima da smo najbolji u Hrvatskoj. Natpisi koji su jutros izašli u pojedinim medijima su potpuna neistina i GNK Dinamo ih oštro odbacuje.", objavili su iz Maksimira. I, valjda, ovu temu stavili ad acta!



Tagovi

Sergej JakirovićIgor BišćanGNK DinamoVelimir Zajec

Ostale Vijesti