Privatna arhiva
Privatna arhiva

Varaždin predstavio kvartet pojačanja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 11:26

Nova imena u svlačionici Varaždina su David Puclin, Matija Katanec, Marin Pilj i Ivan Ćubelić

U Varaždinu je lijepo razdoblje. Ulazak u sezonu je iznad očekivanja, a da se tak trend nastavi pobrinuli su se u posljednjim satima prijelaznog roka kada je trener Kovačević dobio čak četiri igrača u svlačionicu. Matija Katanec (32) je iskusan stoper koji je igrao je prošlu sezonu igrao u Mađarskoj, a ima iskustvo Austrije, Italije i BiH. David Puclin stigao je na jednogodišnju posudbu iz ukrajinske Vorskle a obojica su djeca Varaždina. Nadalje, novo ime je Marin Pilj koji je stigao iz slovenske Olimpije a ima iskustvo HNL-a s obzirom na to da je igrao za Osijek. Posljednje pojačanje je mladi Ivan Ćubelić koji dolazi na posudbu iz Hajduka a riječ je o jednom od najvećih talenata kluba s Poljuda.

“Stigao je zadnji dan prijelaznog roka i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom. U ovim imenima koja su ispred nas te Ćubelić koji će nam se priključiti tijekom dana dobili smo iskustvo, širinu kadra i konkurenciju unutar svlačionice”, rekao je sportski direktor Nikola Šafarić poručivši kako nijedan profesionalac u Varaždinu nama garantiranu minutažu te da se svi oni moraju nametnuti treneru.

“Veselim se što ih imam u kadru, želim im dobrodošlicu jer je riječ o kvalitetnim momcima i igračima koji su već puno toga prošli. Samo neka je zdravlja, a onda će uz kvalitetan rad doći dobar rezultat”, rekao je Mario Kovačević prije nego su riječ dobili igrači koji će u nastavku sezone nositi dres Varaždina.

“S obzirom na situaciju u Ukrajini, odlučio sam se na povratak kući. Riječ je o posudbi do kraja sezone a nadam se da ću opravdati svoj dolazak. Pratio sam dečke, imaju kvalitetu i nadam se da ću pomoći svojim iskustvom i kvalitetom da nastavimo u istom smjeru”, riječi su Davida Puclina. Slično smatra i Matija Katanec koji je prošao školu Varaždina da bi se sada vratio nakon 11 godina izbivanja u matični klub.

“Ovo je moj klub u kojem sam igrao od sedme godine, prošao školu i mislim da je izrastao u stabilan klub s dobrim trenerom i upravom. Dosta je mlađih igrača i to je glavni razlog mog povratka. Da pomognem iskustvom”.

A iskusan je i Marin Pilj koji je puno toga prošao s Osijekom iz kojeg je otišao u Olimpiju iz Ljubljane.

“Mogu reći da je došlo do razilaženja u stavovima i razmišljanjima s Olimpijom pa sam odlučio da krenem svojim pute. Pojavio se Varaždin, sviđa mi se projekt. Dosta pratim HNL, sviđa mi se nogomet koji igraju i mislim da ekipa ima prostora za napredak. Perspektivni su i želim pomoći da krenemo u dobrom smjeru”, rekao je Pilj.

Iz Varaždina su poručili kako će dati sve od sebe da odrade formalnosti da novi igrači uđu u konkurenciju već za subotu i ogled s Goricom.


Tagovi

NK VaraždinNikola ŠafarićMario KovačevićDavid PuclinIvan ĆubelićMarin Pilj

Ostale Vijesti