Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Valencia pokazala interes za Arijanom Ademijem, ali žele ga i dva kluba iz Premier lige!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.01.23. | 12:44

Marca piše kako je kapetan Dinama želja Gennara Gattusa

Kad bi se sve Dinamove legende mogle naći i sjesti za stol, jedno od mjesta bilo bi rezervirano za Arijana Ademija, dugogodišnjeg kapetana Plavih koji je u klubu već 12 i pol godina. Ademi je osvojio sve što se osvojiti može, osjetio je kako je biti na vrhu, ali i na dnu, ali ni u kojem trenutku on nije okrenuo leđa klubu, baš kao ni klub njemu. Rođeni Šibenčanin, koji će ove godine proslaviti svoj 32. rođendan, jedan je od onih čiji se status ne propitkuje, čije se riječi slušaju i čiji se koraci slijede. Klubu je dao sve, isto kao i klub njemu, ali sada, kad polako ulazi u one 'veteranske' godine, izgleda kako bi mogao ostvariti transfer karijere i okušati se u jednoj od najboljih liga svijeta, La Ligi.

Dostupnost informacija danas je velika, brzo se živi, po zakonu velikih brojeva će se nekada naletjeti i na 'fake news', ali neki mediji ipak imaju status bolji od drugih i kad oni plasiraju neku informaciju, onda se u istu ne treba sumnjati. Španjolska Marca definitivno je takav tip medija, a baš su oni javili kako je Dinamov kapetan Arijan Ademi na meti Valencije!

Šišmiše od početka ove sezone vodi Gennaro Gattuso, nekoć legenda Milana koji se prihvatio jednog uistinu teškog zadatka. Valencija će kao klub uvijek imati kultni status, ali već godinama imaju velikih problema s financijama zbog čega onda, uzročno-posljedično, izostaju rezultati te se klupski proračun puni uglavnom prodajom igrača. Valencija se ipak malo stabilizirala posljednje vrijeme, u momčadi imaju nekoliko sjajnih mladića poput Mamardašvilija, Guillamona, Moribe, Musaha i Almeide, ali netko te 'klince' treba i voditi. Predvodnik ofenzivaca je prekaljeni Edinson Cavani, glavnu riječ u posljednjoj liniji ima kapetan Gaya, dok bi sada okosnica vezne linije mogao postati Arijan Ademi.

Marca dodaje kako bi se dolazak Ademija bio sjajan potez Šišmiša, on je u cjenovnom rangu onoga što si u klubu sada mogu priuštiti (odšteta i plaća), ali u cijeloj priči postoji jedan 'problem' – Gattuso mora reagirati sad i odmah inače bi mogao izgubiti mogućnost dovođenja kapetana Dinama! Naime, Ademi je na meti i dva kluba iz Premier lige koji imaju mnogo veće financijske mogućnosti. Ademi se uklapa u ono što Gattuso želi, na terenu se ponaša kao lider i kapetan te bi 45-godišnjem talijanskom stručnjaku njegove kvalitete bile od velikog značaja.

Zasad nema nikakvih konkretnih informacija je li ponuda poslana ili se ista tek razmatra, ali Gattuso nema puno vremena za bacanje. Sad otkucava, a ako predugo bude čekao, možda Ademija nikad ni ne dočeka u svojim redovima. A to je nešto što sigurno nikada ne bi oprostio, pogotovo ako je postojala mogućnost da ga dovede i ako je Ademi bio zainteresiran za dolaskom…



Tagovi

MarcaDinamo ZagrebGNK DinamoGennaro GattusoArijan Ademi

Ostale Vijesti