Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Uzeo Hoxhi broj i poručio: “Nemam ništa protiv da ovdje završim karijeru“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.07.24. | 10:45

Dinamo je prije polaska u Austriju predstavio Marka Pjacu, svoje zvučno i najveće pojačanje ovog ljeta

Marko Pjaca priključio se Dinamovim pripremama i s Modrima odlazi u austrijski Bad Radkersburg. Nasmijan, raspoložen, spreman nastaviti tamo gdje je stao prije osam godina. Predstavio ga je sportski direktor Marko Marić, najavio pogotke i asistencije, koji 'sigurno neće izostati', ali i otkrio da od Pjace očekuje doprinos i izvan samih brojki. Da bude primjer u svlačionici, 'mentor' mlađim igračima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Hvala sportskom direktoru na lijepim riječima. Jako sam sretan što sam se vratio doma. To sam htio. S prošlom sezonom na dobrom sam putu da se vratim na razinu onih svojih najboljih igara. Nadam se da ću u Dinamu sve dići na još višu razinu. Također, pomoći ću mlađim igračima svojim imenom i iskustvom. Nadam se da ću im uspjeti prenijeti neke stvari koje će im pomoći u nastavku njihovih karijera", kazao je Pjaca, koji se suočio s pitanjem je li mu i plan završiti karijeru u Dinamu.

"Potpisao sam na dvije godine plus jednu. Ovo mi je prvi radni dan, prerano je govoriti hoću li karijeru završiti u Dinamu, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Ne bih imao ništa protiv. Ali, za takve stvari ima vremena."

Je li razočaran što na Euru nije dobio niti minute?

"Ma ne. Razočaran sam i tužan, jer nismo ostvarili bolji rezultat. Zadnjih godina smo imali jako dobre rezultate. I mi i javnost navikli smo na bolje rezultate, postavili smo letvicu visoko. Mislili smo da možemo dogurati daleko na Euru. Nismo prošli grupu... To je jedino o čemu smo razmišljali svi mi, i oni koji su igrali, i oni koji nisu."

Koliko se Dinamo promijenio u ovim osam godina od njegova odlaska?

"Dinamo se digao stepenicu više, posebno kroz europske nastupe. Dinamo sad igra s gardom. Kad god sam gledao Dinamo u Europi, odrađivao je posao s gardom, samopouzdanjem. Kad sam ja prvi put bio u Dinamu, bilo je puno nervoze i muke u tim nastupima. Sad cijeli grad živi Dinamo i to me baš veseli."

Sad je, uz HNL, cilj i Liga prvaka. Kreće se u Europi od play-offa.

"Dinamu je uvijek cilj osvajanje prvenstva i Kupa, to tako mora biti. Liga prvaka? Europska liga nam je zajamčena, a pokušat ćemo i kroz dvije utakmice playoffa do LP-a."

Koliko mu povratak u Dinamo znači u emotivnom smislu?

"To je moj klub, moj grad, tu sam se rodio, odrastao. Znači mi puno. Tu sam proveo najbolji period u karijeri."

Pjaca je, inače, odjenuo dres s brojem 20, koji je dosad nosio Arber Hoxha.

"Hvala Arberu Hoxhi koji mi je prepustio broj. To je broj koji sam nosio prije osam godina, to je broj za koji sam vezan, nosio sam ga gdje god sam igrao. Hvala Hoxhi."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.Tagovi

GNK DinamoMarko PjacaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti